Tenis
SPORTOVI
Tenis
roland garros

Uspjeh karijere Borne Goje: S 24 godine prvi put izborio nastup na Grand Slam turniru

Borna Gojo je prvi put u karijeri u glavnom ždrijebu Roland Garrosa i Grand Slama uopće.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Borna Gojo, 222. na ATP ljestvici, po prvi puta u karijeri će igrati u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira. Osigurao je to na ovogodišnjem Roland Garrosu.

U posljednjem, trećem kolu kvalifikacija, Gojo je sa 7:6(1), 6:1 pobijedio Argentinca Juana Ignacia Londera, inače 28. nositelja u pariškim kvalifikacijama te igrača koji je trenutačno na 141. mjestu ATP ljestvice.

U prvom setu, do tie-breaka, bolji je bio Londero koji je čvrsto držao svoje servis gemove, a propustio je dobre prilike za break kod 2:2 i 5:5. Kod 2:2 je Gojo spasio dvije, a pri rezultatu 5:5 jednu break loptu.

Spartak Vladikavkaz - Rotor VIDEO Kakav neviđeni hit! Usred kornera nogometaši zaplesali kolo, protivnici u čudu gledali divider

No, kada je nekako dogurao do tie-breaka u njemu je Gojo dominirao. Izgubio je samo jedan poen, a u istom ritmu je nastavio u drugom setu. Prvi break je napravio odmah na startu, a potom kod 3:1 novi te je pobjegao suparniku na nedostižnu prednost.

Čeka se još jedan Hrvat

Gojo se tako po prvi puta plasirao na jedan od četiri velika turnira te će tijekom četvrtka saznati i ime suparnika u prvom kolu. Najbliže prolasku kvalifikacija bio je prošle godine na Australian Openu kada je zapeo na posljednjoj, trećoj prepreci.

Njegov će put pokušati slijediti Nino Serdarušić kojeg čeka meč trećeg kola kvalifikacija. Suparnik mu je Amerikanac Bjorn Fratangelo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider