Tenis
SPORTOVI
Tenis
"nisam zaslužio pobjedu"

Nestvarni povratak i preokret Rogera Federera: Spasio sedam meč-lopti za polufinale Australije

Roger Federer plasirao se u polufinale Australian Opena nakon što je spasio sedam meč-lopti protiv Tennysa Sandgrena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roger Federer plasirao se u polufinale prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u meču protiv Tennysa Sandgrena spasio nestvarnih sedam meč-lopti u četvrtom setu. Bilo je 6:3, 2:6, 2:6, 7:6(8), 6:3 za švicarskog maestra koji se plasirao u 15. polufinale na Australian Openu.

gol expired Otkazan veliki derbi, navijači skandiraju ''Kobe'' izvan Staples Centera: ''Ovo je vrlo teško vrijeme za sve nas'' divider

Federer je na putu do velikog preokreta spasio nestvarnih sedam meč-lopti, svih sedam u završnici četvrtog seta. Najprije je kod servisa za ostanak u meču (4:5) spasio tri meč-lopte, od kojih nijedna nije bila vezana. Nakon što je to preživio, ušlo se u tie-break, gdje je uslijedio novi nevjerojatni preokret kao u meču 3. kola protiv Johna Millmana.

Federer tada nije spašavao meč-lopte, ali je izvukao zaostatak 4:8 u super tie-breaku petog seta. Sandgren je u tie-breaku četvrtog seta, koji se igra do 7, poveo 6:3 i osigurao tri vezane meč-lopte. Federer je izvukao sve tri, da bi potom bio suočen s još jednom.

gol expired Shrvani LeBron napisao dirljivu i podužu poruku: "Svaki put kad počnem, zaplačem'' divider

Švicarac je još jednom dočekao pogrešku Sandgrena i poen kasnije osigurao si prvu set loptu. Amerikanac se izvukao dobrim servisom, no u idućem poenu Federer je odigrao odličan poen i priskrbio si set-loptu uz svoj početni udarac. Odmah ju je realizirao i odveo meč u peti set.

U odlučujućem setu sav je pritisak pao s leđa velikog Švicarca, koji je najprije zaprijetio dvjema break-loptama u drugog gemu seta te konačno slomio otpor sjajnog Sandgreena u šestom gemu seta. Meč je zaključio vlastitim servisom.

"Imao sam sreće. Nisam zaslužio ovu pobjedu, ali jako sam sretan jer sam i dalje živ u turniru", rekao je iskreno Federer nakon meča.

U polufinalu ga čeka pobjednik meča između Novaka Đokovića i Miloša Raonića.

gol expired Pojavila se jeziva snimka razgovora pilota Bryantova helikoptera i kontrole leta: ''Koje su vam namjere?'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider