Tenis
SPORTOVI
Tenis
"znam da nisam vječan"

Netko je spomenuo penziju? Federer razveselio milijune fanova!

Tenis više nikada neće biti isti kada se od njega oprosti po mnogima najveći igrač svih vremena Roger Federer

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarski teniski genijalac Roger Federer obradovao je milijune svojih navijača jednim autogramom. Nije to bio bilo kakav potpis, već potpis koji (ukoliko ga u tome ne zaustave ozljede) garantira da će profesionalno igrati barem do listopada 2019. godine!

Pobjednik prvog Grand Slam turnira sezone, svog 18. u čudesnoj karijeri, 35-godišnji Roger Federer potpisao je ugovor s organizatorom ATP turnira u Baselu kojim garantira da će igrati na tom turniru još barem tri puta.

Potpis koji je odjeknuo u svijetu

"Ne mogu dočekati da se vratim kući ove jeseni. Igrati u Baselu je uvijek najljepši dio sezone", rekao je Federer nakon stavljanja autograma na ugovor.

Federeru je 35 i mnogi već nekoliko godina zazivaju njegovu mirovinu. To se pogotovo govorilo kada je zbog operacije koljena prošloga ljeta otkazao ostatak sezone. Sam je rekao da bi bio zadovoljan drugim tjednom na Australian Openu, no na kraju je šokirao cijeli svijet osvajanjem turnira.

Još se glasnije o tome počelo pričati nakon Australian Opena kada je u pobjedničkom govoru rekao nešto što nikada prije nije:

"Nadam se da se vidimo iduće godina, ali u slučaju da se ne vidimo bila je ovo "luda vožnja" i nisam mogao zamisliti bolji kraj", rekao je Fedex i zabrinuo navijače.

Ima u sebi još par godina tenisa

Međutim, pravog razloga za strah nije bilo. On je sam još prošle godine naglašavao da se vidi u tenisu i u narednih nekoliko godina.

"Znam da nisam vječan. Otkako su mi se rodile kćerke postavljam si pitanje koliko mi je još ostalo. Tijelo mi uvijek pošalje pozitivan signal, pa čak i nakon operacije koljena. Obitelj me podržava i dokle god je tako ja ću igrati tenis. Uživam u tome što radim i trenutno ne želim stati. Kada osjetim da više ne mogu pratiti ritam, kada mi obitelji dosadi ta sva moja putovanja, onda ću stati bez problema", ispričao je Federer.

Švicarac se trenutno priprema za nastavak sezone. Idući tjedan je u Dubaiju, potom slijedi dio godine na američkom betonu (Indian Wells i Miami), a novi vrhunac sezone bit će mu nastup na Wimbledoneu gdje ga mnogi, nakon nevjerojatnog nastupa na Australian Openu, vide kao glavnog favorita.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider