Tenis
SPORTOVI
Tenis
dokazao sve

Je li najveći svih vremena Roger Federer prikriveno najavio odlazak?

U nedjelju je na Australian Openu odigran jedan od najvećih susreta tog Grand Slama te općenito jedan od najvećih susreta svih vremena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roger Federer osvojio je svoj 18. Grand Slam naslov karijere kada je u nedjelju u finalu Australian Opena slavio protiv Rafaela Nadala u pet setova. Švicarski genije napravio je to nakon šest mjeseci izbivanja iz sporta zbog operacije koljena i rehabilitacije istog! Australian Open bio mu je prvi službeni nastup na turniru nakon Wimbledona lani...

Bio je to meč pun preokreta. Federer je dobio prvi i treći set, a Nadal drugi i četvrti. Španjolac je poveo 3:1 u odlučujućem setu, ali je do kraja meča ostao bez ijednog gema. Hawk-eye odlučio je pobjednika finala, a nakon što je osvojio svoju 18. titulu Federer je tijekom ceremonije dodjele trofeja rekao nešto što nikada prije nije.

Čestitao je Rafi, zahvalio navijačima, svom timu, sponzorima, a onda poručio:

"I naravno, nadam se da ćemo se vidjeti iduće godine. No u slučaju da se ne vidimo, ovo je bila nevjerojatna avantura i nisam mogao poželjeti bolji kraj".

Ovu rečenicu Roger Federer nikada prije nakon osvajanja Grand Slam naslova nije izgovorio. Naravno, svi uvijek kažu "nadam se da se vidimo dogodine", ali ne s ovim dodatnom "bila je ovo nevjerojatna avantura i nisam mogao poželjeti bolji kraj".

Je li Federer tom izjavom naznačio kraj svoje karijere na koncu ove sezone? Riječ je o skromnom tenisaču koji sigurno neće nekoliko mjeseci unaprijed najaviti svoj kraj i uživati u kaosu navijača koji će htjeti pogledati njegove posljednje profesionalne mečeve. Federer je osoba koja će to samo presjeći...

Švicarac je u brojnim intervjuima najavio da se namjerava još nekoliko godina baviti profesionalno tenisom. Dokle god mu tijelo bude dopuštalo. Međutim nakon osvajanja Australian Opena i novih manjih problema s ozljedama koje je vukao sa sobom kroz turnir, pitanje je koliko on sam želi prolaziti kroz sve to još "nekoliko godina".

Vratio se kada su ga svi otpisali. ŠEST mjeseci ga nije bilo na ATP Touru, vratio se i osvojio prvi Grand Slam turnir sezone! Dokazao je da je najveći tenisač koji je ikada hodao Zemljom. Ono za što još igra je isključivo njegov gušt i ništa više.

No tu je obitelj. Dvije kćeri, dva sina i supruga Mirka. Sigurno je željan provoditi većinu vremena s njima, a i oni s njim...

Je li ova sezona labuđi pjev Rogera Federera? U Australiji je izgledao kao 25-godišnji mladić, no prava je istina da ima 35 i pol godina. Već se nekoliko sezona govori o njegovom odlasku u mirovinu, već ga se nekoliko sezona otpisuje. No on se vratio i još jednom dokazao da je najveći.

Voljeli bi da nikada ne ode u mirovinu, ali možda i on osjeća da se bliži taj trenutak. Trenutak kojeg je možda najavio u pobjedničkom govoru na Australian Openu. Ostaje nam nadati se da nije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider