Tenis
SPORTOVI
Tenis
veliki šampioni

Federer je oduševio svojom čestitkom Nadalu, iako zna da će biti tek treći: Može li se vratiti?

Roger Federer uputio je emotivnu čestitku svom velikom rivalu, Rafaelu Nadalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rafael Nadal oduševio je svijet sporta svojim nevjerojatnim preokretom i pobjedom u finalu Australian Opena protiv prvog nositelja Daniila Medvjedeva. Rus je vodio 2:0 u setovima, ali Nadal je jednom od najvećih predstava u karijeri stigao do rekordne 21. prve titule Grand Slam pobjednika.

Španjolac je to uspio s 35 godina nakon povratka od ozljede tijekom kojeg je razmišljao i o prekidu karijere.

"Čestitam Rafaelu Nadalu za 21. GS. Nevjerojatno postignuće. Uvijek impresionira njegov borbeni duh koji je prevladavao i ovaj put'', čestitao je kratko Nadalu godinu dana mlađi Novak Đoković koji nije mogao braniti titulu u Melbourneu jer nije cijepljen protiv Covida.

Federer emotivan u čestitci

Puno emotivniji je u svojoj čestitci bio još jedan šampion, legendarni Roger Federer.

''Kakav meč. Mom prijatelju i velikom rivalu Rafi Nadalu čestitke od srca na tome što je postao prvi čovjek u povijesti s 21 Grand Slam titulom. Prije nekoliko mjeseci smo se šalili jer smo obojica bili na štakama. Nevjerojatno. Nikad ne podcjenjujte velikog šampiona.

Tvoja nevjerojatna radna etika, predanost i borbeni duh su inspiracija meni i svima diljem svijeta. Ponosan sam što mogu dijeliti ovu eru s tobom i čast mi je što igram ulogu u tvom pokušaju da napraviš još više, kao što si ti mene gurao u posljednjih 18 godina.

Siguran sam da je ispred tebe još dostignuća, ali zasad uživaj u ovom'', napisao je Fedex.

Probat će još jednom, u Wimbledonu

Švicarac ima 40 godina i njegov povratak tenisu je upitan. Pokušava se i on nakon dvije operacije vratiti tenisu, a prije nekoliko mjeseci je kao mogući termin povratka najavio ljeto. Probat će još jednom na svom Wimbledonu.

''Držimo mu fige da njegov oporavak ide u dobrom smjeru i da će umjesto gledanja tenisa uskoro moći vratiti se na teren. Nitko ne zna kada će se Federer vratiti, ali sam siguran da radi na tome. Malo je glupo prognozirati, sigurno će nas obavijestiti, ali jasno je da nije lako vratiti se sa nakon toliko godina.
Ipak, volio bih ga vidjeti opet na terenu", poručio je ovih dana bivši britanski tenisač Tim Henman koji je rekao da su izmijenili nekoliko poruka.

Roger će biti biti tek treći

Kako stvari stoje, Federer će na ljestvici osvojenih Grand Slamova, koju neki drže kao dokaz o tome tko je najbolji, ostati treći. Rafael Nadal u Roland Garrosu ima priliku otići na broju 22, a Novak Đoković će se ove godine nadati kako će države i turniri promijeniti pravila oko nastupa necijepljenih igrača.

Đoković u bliskoj budućnosti ima najviše šanse za prvo mjesto na toj vječnoj ljestvici, a tko je najveći svih vremena ostat će pitanje oko kojeg će biti puno spora u teniskom svijetu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider