Tenis
SPORTOVI
Tenis
"prototip" već postoji

Teniska revolucija koja bi stvorila nezaustavljive igrače: Što kada bi Nadal igrao samo forehand?

Što bi bilo kada bi Rafael Nadal ili Roger Federer u tenisu koristili obje ruke? Bi li ih itko mogao zaustaviti kada bi s obje strane sjevali ubojiti udarci s forehanda?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Revolucija u svim sportovima nastupi prije ili kasnije. Već godinama svjedočimo čudesnim potezima, novim taktikama i općenito promjeni u pristupu igri najboljih tenisača i tenisačica. No je li Korejac Cheong-Eui Kim na tragu najveće revolucije u povijesti tenisa? 27-godišnji tenisač igra forehand u 90 posto slučaja, ali ne zato jer se izvlači na backhand strani na njega, već zato jer igra s obje ruke.

Riječ je o ambideksteru koji jednako, ili barem približno jednako, koristi obje ruke. Stoga umjesto da igra backhand, slabiji i neprirodniji udarac od forehanda, Kim prebacuje reket iz desne u lijevu ruku i obrnuto, te igra samo forehand.

S obzirom da mu je 27 godina i da je tek 430. tenisač svijeta, Kim nije idealan primjer da kažemo kako je nešto uspješno uveo u tenis, no definitivno je za zapitati se: Što kada bi se dijete koje se od malih nogu krene baviti tenisom učilo igrati i s jednom i s drugom rukom forehand? Je li moguće da bi tenisači koji usavrše tu tehniku postali nezaustavljive sile u svijetu bijelog sporta?

Roger Federer, Stan Wawrinka, Grigor Dimitrov, Richard Gasquet, Feliciano Lopez... Svi oni igraju lijepi i ubojiti jednoručni backhand, no s te strane i dalje dolazi najviše pogrešaka i ne treba naglašavati da najviše winnera i poena dolazi kada igraju forehand. Zamislite da Federer igra forehand s obje strane! Bi li ga itko mogao zaustaviti tada? Slična je stvar i s Rafom Nadalom. Španjolac ima monstruozni forehand, pa zamislite samo što bi bilo kada bi ga koristio s obje strane!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider