Tenis
SPORTOVI
Tenis
Strycova ili Pironkova?

Prvi put u karijeri: Petra Martić u trećem kolu Wimbledona

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 3. kolo Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira godine koji se održava na travnatim terenima All England Cluba

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Martić je nakon 76 minuta igre u 2. kolu nadigrala Karolinu Pliškovu sa 7:6(7), 6:1. Treća joj je to pobjeda protiv 21-godišnje Čehinje u isto toliko dvoboja koje su dosad međusobno odigrale. Svladala ju je, podsjetimo, i u nedavnom finalu ITF turnira u Nottinghamu, također na travnatoj podlozi.

Martić je odlično krenula u meč. Već u prvom gemu je napravila break, ali nije nije uspjela dugo zadržati prednost. U četvrtom je gemu izgubila svoj servis i set se odlučivao u tie-breaku. U njemu je naša tenisačica, trenutno 141. na WTA ljestvici, povela s 5:2, ali je dopustila Pliškovoj da se vrati i dođe do set-lopte (6:5). Izvukla se, međutim, Martić iz te situacije i na koncu osvojila tie-break s 9:7.

Pliškova je bljesnula još samo u prvom gemu drugog seta kada je došla do novog breaka, no nakon toga se njezina igra potpuno raspala. Martić je osvojila šest gemova u nizu i prvi se put u karijeri plasirala u 3. kolo londonskog Grand Slama. Sljedeća će joj suparnica biti bolja iz ogleda između Bugarke Cvetane Pironkove i Čehinje Barbore Zahlavove Strycove.

 

Wimbledon, 2. kolo:

tenisačice:

Martić - Ka. Pliškova 7:6(7), 6:1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider