Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prava istina

Ogorčeni Prpić napokon progovorio o svom odlasku s mjesta izbornika!

Donedavni izbornik muške i ženske teniske reprezentacije napokon je progovorio…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je prošlog tjedna stigla vijest o ostavci Gorana Prpića s mjesta Davis Cup i Fed Cup reprezentacije, nikome nije bilo jasno – zašto. On se sam nije javio niti je imao namjeru, ali ipak je poslao otvoreno pismo javnosti koje prenosimo u cjelosti:

''Nakon što sam dao ostavku na funkciju izbornika Davis Cup i Fed Cup reprezentacija, svakodnevno me zovu novinari ili mi pišu sms poruke s pitanjima za podrobnijim objašnjenjem zašto sam to učinio. Smatrao sam da je ono što sam napisao dovoljno i nisam se imao namjeru više javljati. Međutim, napisi u novinama i izjave ljudi koji su direktno i indirektno uključeni u funkcioniranje Davis Cup reprezentacije ponukali su me da napišem par riječi.

Bio sam igrač u Davis Cupu i na to sam vrijeme jako ponosan. Znam što znači pritisak u nastupu za reprezentaciju, kolika je to odgovornost. Svoj najbolji tenis odigrao sam u nastupima za reprezentaciju, u konačnici i zdravlje ostavio na terenu. Znam da igrač mora imati optimalne uvjete, mora biti zadovoljan kako bi pružio svoj maksimum koji od njega svi očekuju.

Zato sam iznenađen nekim izjavama. Kad me Marin nazvao iz Vukovara i rekao da nije zadovoljan i da misli da bi promjena izbornika bila korisna i potrebna, prihvatio sam to i dao ostavku. Nisam bio sretan, ali smatrao sam, a to još uvijek smatram da je želja igrača važnija od mojih osobnih osjećaja. Pri tome sam izrazio žaljenje da se nismo našli, sjeli i porazgovarali, a ne to rješavali telefonom. Poštujem želju igrača za promjenom, a njihov dogovor da to bude Goran Ivanišević pokazuje mi da su o svemu dobro razmislili i da imaju kvalitetno rješenje. Utoliko me još više iznenadila Marinova izjava da ne zna zašto sam otišao. 

Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza je dopredsjednik, gospodin Zoran Grbić izvijestio da su ga sudionici ekshibicije u Vukovaru pozvali na sastanak kako bi ga obavijestili što žele. Ja sam se odmah povukao i nisam želio ništa komentirati. Izborničko mjesto nije doživotno, volio sam to raditi, ali napominjem da su tu najvažniji igrači. Ali s obzirom na to da su svi iznenađeni i ne razumiju zašto sam otišao, pokušao sam to objasniti. Nadam se da sam barem malo uspio.''

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider