Tenis
SPORTOVI
Tenis
U tri točke

Procurili detalji Novakove žalbe vlastima Australije: Nisu mu dali odmor i zlostavljali su ga na ulazu u zemlju?

Odluka o Novakovoj dozvoli za nastup na Australian Openu pada u ponedjeljak

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srpski tenisač Novak Đoković se nalazi u svojevrsnom pritvoru i hotelu Park u Melbourneu, a objavljeni su detalji žalbe koju je prvi tenisač svijeta uputio vlastima Australije.

Odluka o tome hoće li biti deportiran, ili će dobiti priliku zaigrati na Australian Openu, bit će donijeta u ponedjeljak, za kad je zakazano zasjedanje australskog Saveznog suda.

gol expired Noletu vratili laptop, odjeću i dali telefon s "prepaid" karticom, a hotelski kuhar će mu pripremati posebne obroke divider

Sad je poznato i kako je točno došlo do ove situacije i kako se ona razvijala.
Novak je stigao oko ponoći u srijedu, poslije čega su mu lokalne vlasti praktički odmah oduzele vizu i odlučile ga deportirati. Novak je uputio žalbu na 35 strana, na osnovu koje je mogao ostati tri dana, piše Nova S.

Žalba koju su sastavili Đokovićevi odvjetnici je z tri dijela - upoznavanje s činjenicama, pogreške u procesu i maltretiranje pri dolasku u Australiju od djelatnika MUP-a.

gol expired Đokovićev otac otkrio da se Novak čuo s Kyrgiosom, evo što mu je poručio veliki rival divider

U prvom dijelu teksta Đokovićevi odvjetnici su upoznali sud s važnijim činjenicama, poput dolaska u zemlju, kakvu vizu je imao, kad je ona izdana, kada je dobio pismo od Glavnog liječnička Teniskog saveza Australije u kom je navedeno kako je dobio izuzetak od cijepljenja. U tom dijelu su navedeni i datum prvog PCR testa, zatim još jedan papir o izuzeću...

U drugom dijelu, navedene su pogreške u procesu koje su napravili delegat i nadzornici, no ipak najzanimljiviji je treći, u njemu je objavljen i postupak koji je Đoković prošao kad je sletio.

gol expired Procurile fotografije: Đoković 16. prosinca bio pozitivan na Covid, idući dan bio na svečanosti u Beogradu!? divider

Prema informacijama koje su naveli u žalbi, oko 21 minutu poslije ponoći, kao i pola sata kasnije, Đoković je dva puta ispitan. Zatim je oko 03:55 najavljeno sastavljanje obavijesti o presudi, nakon čega je Novak dobio 20 minuta za žaliti se.

Novak je zatražio više informacija, kao i za razgovor s pravnim savjetnikom kako bi imao vremena za odmor, što mu je oko 05:20 i omogućeno. Ipak, probudili su ga nešto više od pola sata kasnije, kad su delegati započeli pritiskati ga kako bi prihvatio završetak intervjua, unatoč njegovom inzistiranju da se pričeka do 8:30.

gol expired Češka tenisačica završila u istom hotelu za azilante kao i Đoković pa prelomila: Odlazi iz Australije! divider

Intervju je okončan u 6:14, a u 7:29 odlučili su mu službeno poništiti vizu.

Navodi žalbe

1) Novak je u putu proveo 25 sati;

2) Delegat je mogao shvatiti kako je Novak bio iznenađen i nije razumio što od njega traže.

3) Novak je inzistirao na razgovoru s ljudima iz Teniskog saveza Australije, ali i s odvjetnicima.

4) Novak je zatražio nekoliko sati za odmor;

5) Nadzornici su ga prisili na intervju, kao i da je najbolje da odmah odluči u umjesto prijašnjeg pravnog savjetovanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider