Tenis
SPORTOVI
Tenis
NIKAD ČUDNIJI WIMBLEDON

Počinje 135. Wimbledon: Đoković i Nadal love svoje rekorde, četvero Hrvata u glavnom ždrijebu singla

Nikad čudniji Wimbledon od sutra na svoje terene pušta prve tenisače i tenisačice unutar glavnog turnira.

Pozornica je spremna! All England Club ponovno otvara svoja vrata, a najprestižniji teniski turnir na svijetu od sutra (ponedjeljak) kreće u svoje 135. izdanje.

Ipak, bit će to Wimbledon kao ni jedan do sada - organizator brani nastup Rusima i Bjelorusima, zbog čega ATP i WTA turnir neće bodovati.

Đoković ostaje bez 2000 bodova

Najveći gubitnik nakon ovakve odluke definitivno je Novak Đoković. Branitelj naslova ostaje bez 2000 bodova, ali na vječnoj ljestvici Nadal bježi za dvije grand slam titule, pa motiva ne manjka.

"Sad ne ganjam ranking kao nekad, prije sam išao po rekord za najduže vrijeme provedeno na broju 1. Nakon toga, nije mi ranking toliko u prioritetima", rekao je Đoković na konferenciji za medije pred početak turnira, na kojem brani naslov prošlogodišnjeg pobjednika.

Izostanak bodovanja ni na koji način nije utjecao na wimbledonski roster, budući da u London stiže čak 17 tenisača iz top 20. Nema samo Medvjedeva i Rubljova te ozlijeđenog Zvereva.

Na konferenciji za medije bio je i povratnik te bivši osvajač turnira, Andy Murray.

 "Ne slažem se s tom odlukom ATP-ja. Ne vidim kome to pomaže. Svi ostali tenisači su stigli, odigrat će turnir, tako da ne vidim kako ATP od ove odluke ima koristi", kritizirao je Škot kontroverznu odluku o bodovima. 

Nadal lovi kalendarski Grand Slam

U Wimbledon prvi put kao pobjednik i Australian Opena i Roland Garrosa stiže Rafael Nadal. Lov na kalendarski Grand Slam uvelike će ovisiti o bolnom stopalu.

"Prije svega, većinu dana mogu normalno hodati, gotovo svaki dan. To je sada za mene glavno pitanje. Kad ustanem, ne osjećam bol koju sam osjećao zadnjih godinu i pol, tako da sam prilično sretan zbog toga", rekao je Španjolac.

Prvi put nakon 22 godine na engleskoj travi neće biti Rogera Federera, ali se zato tenisu vraća Serena Williams.

Od naših tenisača tu su Marin Čilić, Donna Vekić, Petra Martić i Jana Fett, koja će u utorak imati čast otvoriti centralni teren protiv prve tenisačice svijeta, Ige Sviatek.

"Da, to je velika stvar za mene. Nisam to očekivala jer na Wimbledonu nisam dogurala dalje od osmine finala. Osjećam se privilegirano i ponosna sam na sebe", rekla je Poljakinja.

U posljednji trenutak nastup je otkazao Borna Ćorić, koji se još uvijek vraća ozbiljnom tenisu nakon teške operacije ramena. Propustit će tako i nikada izdašniji nagradni fond - samo za nastup u prvom kolu na račun sjeda 50 tisuća funti, a pobjednika čeka 2 milijuna funti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider