Tenis
SPORTOVI
Tenis
Melbourne kao "crna mačka"

Počeo Australian Open: Martić prošla, Borna Ćorić ispao već u prvom kolu

Od naših predstavnika danas bi na teren, nakon što prestane kiša, još trebao izaći Marin Čilić protiv Francuza Mouteta.

Borna Ćorić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska tenisačica Petra Martić pobjedom je startala na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu, dok je Borna Ćorić poražen već u prvom kolu.

Martić je pobijedila Amerikanku Christinu McHale sa 6:3, 6:0, dok je Ćorić izgubio od Amerikanca Sama Querreyja s 3:6, 4:6, 4:6.

Martić, koja je postavljena za 13. nositeljicu, odigrala je sjajan meč i bez ikakvih problema probila se do drugog kola Australian Opena. Za pobjedu protiv 27-godišnje Amerikanke, trenutačno 84. tenisačice svijeta, trebala je sat i 30 minuta igre.

Bio je to njihov treći međusobni susret, a hrvatska tenisačica sada vodi 2:1 u pobjedama. Petra je slavila prije tri godine u kvalifikacijama Cincinnatija, a McHale je bila bolja 2014. u kvalifikacijama Montreala.

Je li vrijeme za prvu pobjedu protiv Goerges?

Martić, koja je prošle godine stigla do četvrtog kola, što je njezin najbolji rezultat u Melbourneu, u drugom kolu će igrati protiv Njemice Julije Georges, koja je na otvaranju turnira pobijedila Slovakinju Viktoriju Kuzmovu sa 6:1, 6:2.

Do sada su igrale dva puta, a oba puta slavila je 31-godišnja Georges. Posljednji put u polufinalu travnatog WTA turnira u engleskom Birminghamu u lipnju prošle godine.

Nažalost, prvi hrvatski reket Borna Ćorić poražen je već u prvom kolu. Amerikanac Sam Querrey slavio je sa 6:3, 6:4, 6:4.

U prvom setu presudio je break američkog tenisača prvi vodstvu 3:2. S tri gema u nizu pobjegao je na 5:2 i mirno priveo set kraju. U drugom setu 32-godišnji Amerikanac poveo je 2:0, Borna se vratio na 2:2, ali potom opet izgubio servis te ga do kraja seta nije uspio vratiti. U trećem setu ponovo je presudio jedan gem, onaj pri rezultatu 4:4.

Ćorićevo peto ispadanje u prvom kolu Australian Opena

Ćorić i Querrey do sada su igrali samo jednom, prije pet godina u Roland Garrosu, a slavio je hrvatski tenisač.

Ćorić je prošle godine dogurao do četvrtog kola Australian Opena, međutim u preostalih pet nastupa u Melbourneu ispadao je u prvom kolu.

Od naših predstavnika danas bi na teren, nakon što prestane kiša, još trebao izaći Marin Čilić protiv Francuza Mouteta, dok sutra Ivo Karlović igra protiv Kanađanina Vaseka Pospišila, a Donna Vekić protiv Ruskinje Marije Šarapove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider