FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
FIGHT!
Irac je opet šokirao svijet

McGregor ispisao jednu od najluđih stranica MMA povijesti: "Ovo nikad u životu nisam vidio"

Conor McGregor vratio se u oktogon nakon 15 mjeseci i šokirao mnoge svojom izvedbom koja se može okarakterizirati kao čisto savršenstvo.

Conor McGregor nokautirao je Donalda Cerronea za svega 40 sekundi na prvom UFC eventu u 2020. godini. Zloglasni Irac vratio se nakon 15 mjeseci izbivanja iz sporta, i to na krajnje spektakularan način koji apsolutno nitko nije predvidio.

Koliko je iznenadio svojom izvedbom, najbolje govori rečenica Donalda Cerronea, UFC-ova rekordera po broju pobjeda i borbi u kojima je slavio prekidom:

"U potpunosti me iznenadio. Nikada nisam vidio nešto takvo. Razbio mi je nos, počeo sam krvariti, a onda me još pogodio high-kickom", rekao je čovjek koji je u karijeri odradio 51 profesionalnu MMA borbu.

High-kick u stilu Cro Copa

Udarci nogom nisu nešto novo kod Conora McGregora, ali udarce nogom uglavnom koristi da nanese štetu suparniku u predjelu trbuha i rebara. High-kick u stilu Cro Copa nešto je što jako dugo nismo vidjeli od McGregora, a da stvar bude gora, takvi udarci kojima završava suparnike specijalnost su ni manje ni više nego čovjeka s kojim se borio - Donalda Cerronea.

Kauboj svoje protivnike često pogađa high-kickom, uglavnom desnim, te ih nakon toga završava udarcima na tlu. Sekundu prije nego što je zateturao i pao na tlo, Cerrone je pokušao udariti McGregora high-kickom, što je Irac znalački blokirao.

U mnogim razgovorima s medijima nakon borbe McGregor je priznao da je jako želio završiti Cerronea na taj način te da je o tome čak i sanjao. Koliko pretjeruje, u ovoj je situaciji nebitno, no ostaje činjenica da je McGregor nokautirao Cerronea, te upisao drugu najbržu pobjedu svoje karijere, najjačim oružjem svoga suparnika.

Pobjednički govor Conora McGregora

Nikako ne treba zaboraviti i na početak borbe kada je McGregor otvorio s letećim direktom, na koji je nadovezao i udarac koljenom pretpostavljajući da će se Kauboj sagnuti. Nakon toga su se našli u klinču, gdje je pokazao nešto što još nikada nismo vidjeli kod njega - udarce ramenom.

Otkrio je nakon pobjede da ih je vježbao na treningu, pretpostavljajući da će se naći u klinč-situaciji s Cerroneom, koji je pak majstor jiu-jitsua. S četiri uzastopna udarca ramenom napravio je hematom ispod lijevog Cerroneova oka, ali mu pritom i slomio nos.

Vratio se kao poboljšana verzija ionako sjajnog borca

Petnaest mjeseci čekali smo povratak samoprozvanog kralja u oktogon. Iako je borba traja svega 40 sekundi, svaka ta sekunda vrijedna je divljenja. McGregor se vratio kao poboljšana borilačka verzija ionako već sjajnog borca, ali i kao bolja osoba, zbog čega je vratio mnoge fanove na svoju stranu te sigurno pridobio nove.

S kim god da ugovori iduću borbu, bilo to protiv Jorgea Masvidala ili Khabiba Nurmagomedova, bit će to najveći borilački spektakl u povijesti slobodne borbe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider