Tenis
SPORTOVI
Tenis
"Treba mi više iskustva"

Senzacionalna pobjednica US Opena ponovno šokira: Prekinula suradnju s trenerom koji radi s njom od 10. godine

Postala je prva tenisačica koja je iz kvalifikacija stigla do grand slam naslova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjednica ovogodišnjeg US Opena, 18-godišnja britanska tenisačica Emma Raducanu objavila je kako traži novoga trenera nakon prekida suradnje s Andrewom Richardsonom.

Raducanu je ranije ovoga mjeseca šokirala sportski svijet osvojivši US Open iz kvalifikacija, a da pritom nije izgubila niti set.

"Trebam nekoga tko ima više iskustva s 'Toura', pogotovo jer sam nova u tom svijetu. Potreban mi je netko tko će me voditi kroz proces kroz koji je i sam prošao", kazala je Raducanu.

Richardson (47) je bivši Davis Cup reprezentativac, a radio je s Raducanu od njezine 10. godine života.

Podsjetimo, u finalu US Opena svladala je 18-godišnju Kanađanku Leylah Fernandez sa 6:4, 6:3. Ovo je finale bilo posebno i zato jer se privi put dogodilo da finale igraju dvije tenisačice koje nisu nositeljice.

gol expired Messi pronašao dom za svoju obitelj u Parizu: Francuzi otkrili koliko iznosi mjesečni najam luksuzne kuće divider

Mlada je Britanka, inače 150. na WTA ljestvici, tako postala prva tenisačica koja je iz kvalifikacija stigla do grand slam naslova i najmlađa nakon Ruskinje Marije Šarapove koja je osvojila Wimbledon sa 17 godina 2004.

Raducanu je do naslova ostvarila deset pobjeda, od čega tri u kvalifikacijama, i pritom nije izgubila ni jedan set.

Njena suparnica 18-godišnja Fernandez je 73. tenisačica svijeta i do finala je također imala impresivan put na kojem je između ostalih eliminirala i tri tenisačice iz prvih deset: Japanku Naomi Osaka (WTA- 3.), Ukrajinku Elinu Svitolinu (WTA-5.) i Bjeloruskinju Arynu Sabalenku (WTA-2.).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider