Tenis
SPORTOVI
Tenis
40-ak km od doma

Petra Martić igrat će u svom "dvorištu": Dobila četvrtu pozivnicu za Makarsku

Petri Martić četvrta pozivnica za WTA Makarska Open.

Petra Martić (Foto: Afp)

Hrvatska reprezentativka Petra Martić, trenutačno 81. tenisačica svijeta, dobitnica je četvrte pozivnice za glavni ždrijeb WTA 125 turnira Makarska Open, koji će se sljedeći tjedan, od utorka do nedjelje, odigravati u gradu pod Biokovom.

Direktor turnira Feliks Lukas je tako sve četiri pozivnice za glavni turnir podijelio domaćim tenisačicama, jer su prije Martić, osigurano mjesto u glavnom ždrijebu dobile Lucija Ćirić Bagarić (WTA - 184.), Petra Marčinko (WTA - 218.) i Tena Lukas (WTA - 224.).

Loris Majcan Hrvat se uspio kvalificirati za veliko finale jedne od najopasnijih motociklističkih utrka na svijetu divider

U Makarskoj bi trebale zaigrati i Jana Fett te Lea Bošković, a na pragu ulaska u glavni turnir je i Antonia Ružić.

Za 33-godišnju tenisačicu iz 40-ak kilometara udaljenih Duća, četvrtfinalisticu Roland Garrosa iz 2019. koja je dogurala do 14. mjesta na pojedinačnoj WTA ljestvici, ovo će biti prvi nastup na domaćem turniru nakon 2016., kad je igrala na Bol Ladies Openu na Braču. Tada je u pojedinačnoj konkurenciji zaustavljena već u prvom kolu, ali je zato osvojila pobjednički trofej u konkurenciji parova sa Švicarkom Xeniom Knoll, što je Petrin jedini naslov u karijeri na toj razini turnira.

Ancelotti i Modrić VIDEO Cijela dvorana umirala od smijeha: Modrić majstorijom završio najvažniju presicu sezone divider

Martić je u pojedinačnoj konkurenciji bila pobjednica WTA turnira u Lausannei 2022. i u Istanbulu 2019., a 2018. je slavila u Chicagu na WTA 125 turniru.

Najbolje rangirana tenisačica koja je prijavljena za nastup na ovogodišnjem Makarska Openu je Amerikanka Emma Navarro, ali 24. igračica s pojedinačne WTA ljestvice u subotu ima priliku izboriti plasman u osminu finala Roland Garrosa protiv sunarodnjakinje Madison Keys.

Slaven Bilić Slaven Bilić vraća se u Europu? Zove ga klub u kojem je već radio divider

Sljedeće po renkingu na listi prijavljenih je Nizozemka Arantxa Rus (WTA - 50.), prošlogodišnja pobjednica Egipćanka Mayar Sherif (WTA - 53.), Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova (WTA - 54.), Kineskinja Wang Xiyu (WTA - 61.) i Francuskinja Diane Parry (WTA - 63.).

Ždrijeb za glavni turnir bit će upriličen u ponedjeljak, 3. lipnja, kad će se već igrati mečevi prvog kola kvalifikacijskog turnira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider