Tenis
SPORTOVI
Tenis
Jana Fett ispala

Petra Martić spektakularnim preokretom izborila glavni turnir Wimbledona!

Petra Martić izborila je glavni turnir velikim preokretom, a Jana Fett zapela je na posljednjoj prepreci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Petra Martić izborila je glavni ždrijeb trećeg Grand Slama sezone Wimbledona nakon što je u posljednjem kolu kvalifikacija u dramatičnom dvoboju s 3:6, 7:6 (4), 7:5 pobijedila Srpkinju Aleksandru Krunić.

Martić je do svog šestog plasmana u glavni turnir Wimbledona došla nakon nevjerojatne drame i skoro tri sata igre. Martić je gubila 1:0 u setovima i 3:1 u drugom setu, da bi u trećem setu spasila čak šest meč lopti, ali i propustila tri. Realizirala je tek četvrtu meč loptu za veliku pobjedu.

Ključni trenutak prvog seta dogodio se u šestoj igri kada je Krunić načinila break za vodstvo 4:2 i zatim mirno privela set kraju. Srpska osvajačica turnira na Braču i prva nositeljica ženskih kvalifikacija je i u drugom setu prva stigla do breaka. Povela je 3:1, ali se Martić spasila nanizavši tri geama za vodstvo 4:3. Hrvatska tenisača je dogurala set do trinaeste igre koju je odigrala sjajno izjednačivši na 1:1 u setovima.

Otvaranje odlučujućeg seta otišlo je na stranu srpske tenisačice i činilo se kako je Martić na izlaznim vratima. Krunić je povela 3:0 uz jedan oduzeti servis i kod rezultata 5:3 servirala je za set. No, tada je uslijedio najdramatičniji gem meča, a sasvim sigurno i jedan od "luđih" na cijelim kvalifikacijama.

Krunić je povela 40:0 i imala tri meč lopte, no Martić je sve tri spasila. Srpska tenisačica je u nastavku gema imala još tri meč lopte, ali je hrvatska tenisačica i te tri izvukla, te potom iskoristila treću break loptu za 5-4. Martić je potom izjednačila na 5-5, te šokiranoj suparnici još jednom oduzela servis za vodstvo 6-5.

Splićanka je u dvanaestoj igri servirala za meč, ali niti taj gem nije mogao proći bez drame. Martić je propustila tri meč lopte, dok je Srpkinja imala jednu break loptu za poravnanje. Ipak, hrvatska tenisačica je bila mirnija iskoristivši četvrtu meč loptu za veliku pobjedu i plasman na glavni turnir. Tamo će se pridružiti Mirjani Lučić-Baroni, Ani Konjuh i Donni Vekić.

Fett nije uspjela

Druga hrvatska predstavnica u kvalifikacijama Jana Fett nije uspjela izboriti glavni turnir. Nakon tri seta je izgubila od Ruskinje Anne Blinkove 6:1, 3:6, 3:6.

Fett je odigrala još jedan meč prepun drame, no nažalost ovoga puta je ostala bez pobjede. I ovoga puta je osvojila prvi set, potom izgubila drugi, a u trećem umalo okrenula nemoguće. U prva dva kola kvalifikacija protiv Amerikanke Sofije Kenin i Talijanke Jasmine Paolini to joj je uspjelo, ali protiv 18-godišnje Ruskinje, trenutačno 115. tenisačice svijeta nije.

Mlada Vrbovčanka je sjajno ušla u meč. Povela je 3:0 uz jedan break, a potom je kod vodstva 5:1 još jednom oduzela servis svojoj suparnici za 6:1. Nažalost, u drugom setu je uslijedio obrat. Ruskinja je na identičan način, uz jedan break, povela 3:0 i bila je to prednost koju je održala do kraja.

Blinkova je i na startu trećeg seta oduzela servis svojoj suparnici. Potom još jednom kod rezultata 3:1, nakon čega je povela 5-1 i činilo se razriješila sve dvojbe. Jana je osvojila svoj servis za 5:2, te produžila nadu vrativši jedan izgubljeni servis smanjivši na 5:3. Imala je priliku na svom servisu smanjiti na 5:4, no nažalost nije uspjela. Premda je u tom gemu spasila tri meč lopte, nije uspjeli i četvrtu. Ruskinja je treći set, a time i meč dobila rezultatom 6:3.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider