Tenis
SPORTOVI
Tenis
svaka im čast

Čudesna Hrvatica i Rafael Nadal ne znaju za poraz u 2022. godini, imaju najbolji niz na svijetu

Petra Marčinko je prava teniska senzacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tek je nedavno šira hrvatska javnost saznala za Petru Marčinko, mladu 16-godišnju tenisačicu koja je postala najbolja juniorska tenisačica svijeta, a u siječnju je osvojila Australian Open.

Marčinko tek u prosincu puni 17 godina, ali bez problema pobjeđuje puno starije igračice. Ove godine je počela igrati i na seniorskoj razini, a i tu je pokazala nevjerojatan talent.

Petra Marčinko ove godine ne zna za poraz, ima 13 pobjeda u nizu, samo je Rafael Nadal bolji u svijetu tenisa, on ima 18 pobjeda u nizu.

gol expired Emotivna poruka ukrajinskog tenisača s ratišta: "Strah me je, samo se želim vratiti djeci" divider

Rafael Nadal je zadnji put izgubio 18. prosinca 2021. protiv Shapovalova, a Marčinko 15. listopada prošle godine.

Marčinko je u četvrtak ujutro prošla u četvrtfinale ITD turnira u Turskoj, a ako ovako nastavi igrati uskoro ćemo je gledati i među svjetskom teniskom elitom.

Nevjerojatno talentirana

Mlada Hrvatica je trenutno 928. na svijetu, ali na live rankingu je već 572. tenisačica svijeta. Službena potvrda će doći u ponedjeljak.

gol expired Domagoj Duvnjak najavio: "To nam je veliki cilj i od njega ne bježimo" divider

Petra je postala četvrta hrvatska osvajačica juniorskog Australian Opena te prva osvajačica jednog Grand Slama još od 2013. godine kada su Ana Konjuh i Borna Ćorić osvojili US Open.

Prije Petre su do kraja u Melbourneu kao juniorske odlazile Mirjana Lučić 1997. godine, Jelena Kostanić godinu dana kasnije te Ana Konjuh 2013. godine.

VIDEO Petra Marčinko o pobjedi na AO

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider