Tenis
SPORTOVI
Tenis
"sretan sam"

Rafter stigao u Umag i jedva čeka "revanš" protiv Gorana: "Svidjet će se navijačima što će dobiti"

Australski tenisač Patrick Rafter i Goran Ivanišević odigrat će ekshibicijski meč na ATP turniru u Umagu.

Patrick Rafter (Foto: HTS Twitter) (Foto: HTS Twitter)

Australski tenisač Patrick Rafter doputovao je u utorak u Umag, gdje će u srijedu na jubilarnom 30. izdanju Plava Laguna Croatia Opena odigrati ekshibicijski meč s Goranom Ivaniševićem, kojim će biti obilježena 18. godišnjica njihovog legendarnog finala Wimbledona iz 2001. godine.

"Jako sam sretan što sam nakon 30-satnog leta napokon u Umagu. Sjajna je stvar ponovno vidjeti Gorana i posjetiti ovo mjesto koje je još ljepše nego što mi ga je opisao. Ne veselim se samo Umagu, nego i onome što me čeka iza ekshibicije", kazao je Rafter koji je novinarima potvrdio kako nakon meča planira provesti nekoliko dana u Dubrovniku i na Korčuli.

Goran Ivanišević i Goran Prpić (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL) Repriza prvog finala: Prpić pobijedio Ivaniševića pred punim tribinama u Umagu divider

Australski tenisač, koji je u karijeri dvaput bio pobjednikom US Opena (1997. i 1998.), dvaput igrao u finalu Wimbledona (2000. i 2001.) te jedan tjedan proveo na čelnom mjestu ATP ljestvice, otkrio je što gledatelji mogu očekivati od sutrašnjeg spektakla kojemu se jako veseli.

"Iako nismo baš u nekoj formi, siguran sam da će se svima svidjeti što će sutra dobiti od nas", poručio je Rafter.

Inače, u srijedu će u Umagu boraviti i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, koji će pogledati ekshibicijski meč između Ivaniševića i Raftera koji će biti odigran po završetku drugog meča glavnog turnira na središnjem stadionu umaškog teniskog kompleksa u Stella Marisu.

Borna Ćorić za Novu TV (Foto: GOL.hr) Ćorić uoči povratka u Umag nakon četiri godine: "Tu se uvijek posebno osjećam" divider

"Hrvatska je i ove godine domaćin sportskog spektakla koji je postao simbol Umaga i koji doprinosi obogaćivanju turističke ponude Istre te ima veliku promotivnu važnost za cijelu zemlju. Okupljena svjetska teniska elita i brojni gosti uživaju u vrhunskoj igri i raznolikom dodatnom sadržaju pa je ovaj teniski turnir odličan primjer kako turistima stvoriti privlačan motiv dolaska u destinaciju. Ponosni smo partneri turnira koji brojnim sudionicima i gostima daje priliku da dožive Hrvatsku na autentičan način i požele nam se vratiti", naglasio je Staničić.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider