Tenis
SPORTOVI
Tenis
Velike promjene

Osijek službeno objavio: Osim Tomasa odlazi i čovjek kojeg su navijači najviše kritizirali

Osim trenera Stjepana Tomasa, NK Osijek je dužnosti razriješio i sportskog direktora Ivicu Kuleševića.

Stjepan Tomas i Ivica Kulešević (Foto: Vlado Kos / Cropix)

Kriza rezultata u NK Osijeku donijela je velike promjene u klupskoj strukturi, odnosno onom njenom sportskom dijelu. Tako su, kako se očekivalo i najavljivalo, svoje funkcije napustili trener Stjepan Tomas i sportski direktor Ivica Kulešević, čovjek koji je zapravo bio na najvećem piku navijača.

Javnosti se obratio predsjednik kluba

"Zahvaljujemo se gospodi Tomasu i Kuleševiću na svemu onome što su učinili za NK Osijek. Moram reći i da su u ovoj situaciji, kada smo morali vidjeti kako i s kim dalje, prvenstveno razmišljali što je najbolje za klub. Pokazali su maksimalnu korektnost i to treba respektirati. Kulešević je, recimo, imao svojedobno značajnu ulogu i u dolasku novih vlasnika, puno je toga prošao u različitim ulogama i naša će mu vrata uvijek biti otvorena.

Ivica je korektno odrađivao svoj posao, napravio je dosta dobrih stvari u vrijeme kada smo krenuli jednim drugim putem. No, kada izostanu priželjkivani rezultati, nešto se u pravilu mijenja. Tražimo neka nova potencijalna rješenja, prvenstveno za trenera, a dok se to ne realizira momčad privremeno preuzima Ivo Smoje", rekao je predsjednik kluba, Ferenc Sakalj, a prenosi službena stranica kluba.

Smoje će tako preuzeti odluku dok se ne postavi novi trener, a vrlo pouzdane informacije govore kako će to biti povratnik Zoran Zekić, koji prvo mora raskinuti ugovor s albanskim Partizanijem iz Tirane, koji je ljetos preuzeo.

Tomas je ponosan što je baš on izveo momčad na Opus Arenu

Nešto je na odlasku rekao i dvojac koji ovim putem napušta kluba. Tomas je otkrio kako je bio ponosan što je radio u Osijeku, a ostat će upamćen kao trener koji je prvi izveo momčad na Opus Arenu.

"Tako je to u nogometu. I dalje mislim da nam se nije dogodila ona nesretna završnica u derbiju s Dinamom i da smo tada pobijedili, da bi sve danas bilo sasvim drugačije. No, Osijeku želim sve najbolje i svakako ću navijati da momčad i klub ispune očekivanja. Drago mi je da sam prošle sezone s dečkima uspio ostvariti cilj, izboriti treće mjesto i Europu, a isto tako i što smo u ovoj godini pobijedili u tri od četiri europske utakmice iako nam to nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

Bio sam privilegiran u smislu da sam baš ja kao trener imao zadovoljstvo voditi momčad na prekrasnoj Opus Areni, a svom nasljedniku na klupi i svima u NK Osijek mogu samo poželjeti puno sreće. Hvala i navijačima na lijepoj atmosferi i potpori koju smo imali, a nogomet je takav da se sve može potpuno promijeniti u svega nekoliko minuta i krenuti u neželjenom pravcu. Osijek je među najvećim hrvatskim klubovima i sretan sam što sam i ja bio dio ovog kolektiva", rekao je Tomas.

Kulešević napušta jednu od brojnih funkcija koje je u klubu dosad imao, krenuvši od one igrače pa nadalje.

"Nema u sportu tragedije, to je posao bez obzira i na sve emocije koje imamo, posebno prema matičnoj sredini. Sigurno sam uvijek svakim svojim potezom želio najbolje za Klub, a dužnost sam prihvatio u nimalo komfornoj situaciji, znajući da ću biti i osobno suočen s brojnim izazovima i da ih neće biti lako rješavati. Trebalo je sve staviti u nekakvu normalu, u skladu s mogućnostima i proračunom, a to je bilo sve samo ne jednostavno.

Klub je definitivno iznad svakog pojedinca i nemam problem ni s kakvom odlukom s vrha. Žao mi je, naravno, što sve skupa nije ispalo bolje, ali sam uvijek nastojao učiniti najviše što sam u datom trenutku mogao. Na sve obično nastojim gledati pozitivno, pa se u tom kontekstu i nadam da će momčad ponovno proigrati i vratiti se tamo gdje i pripada, odnosno dosegnuti ono što svi želimo u smislu nekih planova i ambicija. Toliko sam toga prošao u Nogometnom klubu Osijek, da će uvijek biti i ostati dio mene", objasnio je svoj stav.

Što se tiče novog sportskog direktora, također se spominje ime jednog povratnika, no oko njegovog angažmana nismo dobili dovoljno pouzdane informacije pa ćemo oko toga ipak malo pričekati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider