Tenis
SPORTOVI
Tenis
ispričao se svima

Đoković se napokon oglasio nakon što je izbačen s US Opena: ''Nije bilo namjerno, ovo mi je lekcija''

Novak Đoković reagirao je na društvenim mrežama na svoje izbacivanje s US Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je izbačen s US Opena zbog nehotičnog pogađanja linijske sutkinje lopticom u vrat, na društvenim mrežama oglasio se prvi tenisač svijeta Novak Đoković. Njegovo obraćanje navijačima prenosimo u cijelosti:

"Cijela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Provjerio sam kako se osjeća linijska sutkinja i prema informacijama koje sam dobio osjeća se dobro, hvala Bogu. Njezino ime ne smijem otkriti zbog očuvanja njezine privatnosti. Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno. Bilo je pogrešno.

gol expired Sramotan potez Đokovića: Razljutio teniski svijet reakcijom nakon izbacivanja. Poznato gdje je odjurio divider

Želim da ovo neugodno iskustvo, diskvalifikaciju s turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio rasti i razvijati se kao čovjek, ali i tenisač.

Ispričavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i obitelji što mi pružaju snažnu podršku, kao i svojim navijačima jer su uvijek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve", napisao je Đoković na svom Instagramu i Facebooku.

Je li Đoković opravdano izbačen s US Opena?

Ukupno glasova:

Podsjetimo, Đoković je nakon diskvalifikacije odmah napustio teniski kompleks Flushing Meadows, odnosno nije sudjelovao na konferenciji za novinare, te je tim potezom još dodatno razljutio teniski svijet i fanove.

gol expired Je li Đoković izbačen prestrogo? Pravila su jasna, otkriveno što je rekao sucima: "Ne mora u bolnicu..." divider

Službenim priopćenjem oglasio se i US Open.

"U skladu s pravilima Grand Slama, nakon što je namjerno opasno udario lopticu bez razmišljanja o posljedicama, sudac US Opena izbacio je Novaka Đokovića s turnira. Zbog toga će izgubiti sve bodove s ovog US Opena, a kaznit će ga se nagradom koju je dosad osvojio na turniru u dodatku s ostalim kaznama u vezi ovog incidenta."

Podsjetimo, pravila na teniskim turnirima, pogotovo Grand Slamovima su i više nego jasna kada su u pitanju ovakvi incidenti.

"Igrači ne smiju niti u jednom trenutku fizički ugroziti suce, protivnika, gledatelje ili bili koju drugu osobu unutar igrališta. Sudac, u konzultacijama s nadležnima, može proglasiti diskvalifikaciju za kršenje ovog pravila."

gol expired Đoković izbačen s US Opena: Sutkinju pogodio lopticom u glavu divider

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This whole situation has left me really sad and empty. I checked on the lines person and the tournament told me that thank God she is feeling ok. I‘m extremely sorry to have caused her such stress. So unintended. So wrong. I’m not disclosing her name to respect her privacy. As for the disqualification, I need to go back within and work on my disappointment and turn this all into a lesson for my growth and evolution as a player and human being. I apologize to the @usopen tournament and everyone associated for my behavior. I’m very grateful to my team and family for being my rock support, and my fans for always being there with me. Thank you and I’m so sorry. Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser. Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider