Tenis
SPORTOVI
Tenis
ispada iz top 30?

"Povijesni pad Novaka Đokovića": Ovo mu se nije dogodilo 12 godina!

Novak Đoković prolazi kroz najgori period, što se renkinga tiče, u posljednjih 12 godina svoje karijere.

Galerija Novak Đoković (Foto: AFP) Novak Đoković (Foto: AFP) Novak Đoković (Foto: AFP) +3 Novak Đoković (Foto: AFP)

Ovog ponedjeljka objavljena je nova ATP ljestvica najboljih tenisača današnjice, na kojoj je pad od čak šest mjesta doživio nekadašnji broj 1 svijeta – Novak Đoković. Srbijanski tenisač pao je s 12. na 18. poziciju ATP ljestvice, što mu je najniži renking od listopada 2006. godine, kada je bio 22.

Đoković bi trend opadanja na ATP ljestvici mogao nastaviti i idućeg ponedjeljka, jer u Rimu, koji se igra ovog tjedna, brani ogromnih 600 bodova od lani. Tada je, naime, bio finalist, a pobijedio ga je mladi Nijemac Alexander Zverev, pobjednik prošlotjednog Mastersa u Madridu.

Đoković je jako teško do finala i obrane bodova u Rimu, prije svega jer ga u polufinalu čeka ili Rafael Nadal ili Dominic Thiem. Čak i prije toga Đoković ima nekoliko teških ispita, počevši od 1. kola i Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. U 3. kolu bi ga mogao dočekati John Isner, a u četvrtfinalu Grigor Dimitrov, Kei Nishikori ili recimo David Ferrer.

Kada bi izgubio u jednom od prva dva kola, Đoković bi izgubio preko 500 bodova i ispao iz društva 30 najboljih tenisača svijeta. 

Novak Đoković i dalje je velika enigma kada je njegov povratak u teniski vrh u pitanju. Podsjetimo, nakon velikih problema s laktom u završnici prošle sezone i njegova zabrinjavajućeg izgleda i igre na startu ove, Novak je započeo svoj put prema povratku među najbolje tenisače svijeta. Trenutno ga jako muči konstantnost u igri, pa je tako u posljednja mjeseca dobivao sjajne igrače poput Nishikorija ili Borne Ćorića, ali i gubio od tenisača izvan Top 100 poput Daniela Tara i Martina Kližana...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider