Tenis
SPORTOVI
Tenis
REAKCIJA NAKON PORAZA

Novak Đoković: "Nije prvi put da Nadal jedva hoda pa na meč izađe sto posto spreman"

Novak Đoković čestitao je velikom šampionu Nadalu na osmoj pobjedi u njihovu desetom meču Roland Garrosa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još jednom je Rafael Nadal potvrdio kako na terenima Roland Garrosa nikad nije zaigrao bolji igrač od njega. U lovu na svoju 14. titulu drugog Grand Slama u godini, Španjolac je savladao Novaka Đokovića. Osmi put u njihovu desetom meču na turniru, no prvi put kao autsajder.

Srbin tako neće obraniti prošle godine osvojenu titulu, kad je Nadala savladao u polufinalu, stanici na kojoj će ovaj sad tražiti svoje novo finale, protiv Alexandra Zvereva.

Meč maksimalno spremnih genijalaca

Bio je to meč u kojem su se tražili koncentracija, kondicija i maksimalna spremnost. Obojica su pokazala kako to posjeduju, no na ključnim poenima Nadal je jednostavno bio konkretniji.

"On je bio bolji igrač u ključnim trenucima. Pokazao je zašto je veliki prvak. Pokazao je mentalnu snagu i dovršio je meč na onakav način. Čestitam njemu i njegovom timu, svakako je ovo zaslužio", rekao je Đoković, koji pri samom kraju meča nije mogao sakriti razočaranje na licu.

Dobio je prvi tenisač svijeta i jedno zanimljivo pitanje. Kako je Rafael Nadal tijekom cijelog tjedna pričao o svojim ozljedama, čak i o mogućnosti da mu je ovo posljednji turnir, mnoge je iznenadio prikaz na terenu, na kojem je izgledalo kao da se ništa ne događa.

"Nisam kod njega vidio nikakvih fizičkih problema. Ali, to nije prvi put. Viđali smo već da je ozlijeđen i jedva hoda, a onda par dana kasnije izađe na meč sto posto spreman. Napravio je to puno puta u karijeri, pa nisam iznenađen", prokomentirao je spomenuto.

Đokoviću prva pozicija na ATP ljestvici nije ugrožena, no bit će ako na snazi ostane odluka ATP-ja da rezultati na Wimbledonu neće donijeti bodove. To će vjerojatno ostati tako ako All England Club ne dozvoli nastup ruskim predstavnicima. U tom slučaju Đoković će izgubiti 1000 bodova koje neće imati priliku braniti, a time i poziciju prvog tenisača svijeta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX