Tenis
SPORTOVI
Tenis
današnji otkazan

Đoković naglo napustio jučerašnji trening nakon što su mu pokazali poruku na telefonu

Novak Đoković nije odradio cijeli trening u četvrtak, piše njemački Bild, no trenirao je tijekom petka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijekom petka bi trebali napokon saznati odluku australskog ministra za imigraciju Alexa Hawkea o Novaku Đokoviću. Pitanje je hoće li iskoristiti svoje zakonsko pravo po kojem može bilo kome dekretom ukinuti vizu, a posljednje informacije iz Australije kažu da će se upravo to dogoditi.

Ipak, u Melbourneu, koji je deset sati ispred Hrvatske, petak već polako ulazi u kasno poslijepodne.

Danas je Đoković trenirao, ali australski mediji pišu kako nije jasno je li bio na treningu u popodnevnim satima, kao što je bilo predviđeno. Njegovo je ime izbrisano s popisa za trening, a prijenos koji je išao u zakazano vrijeme je zamračen.

gol expired Iz srpskog veleposlanstva otkrili kako su Đokoviću dali diplomatsku putovnicu: Hoće li mu to pomoći? divider

U četvrtak naglo prekinuo trening

Njemački Bild piše kako je Đoković naprasno prekinuo trening u četvrtak te ga je napustio nakon svega pola sata iako je imao rezerviran teren na dva sata. Njegov kondicijski trener pokazao mu je nešto na mobilnom telefonu i Đoković se pokupio s treninga.

Ima li to kakve veze s nekim novim informacijama, nije poznato.

Podsjetimo, australske vlasti smatraju kako Novak Đoković nije smio ući u zemlju, u koju stranci, prema trenutnim pravilima, mogu ući jedino ako su cijepljeni ili ako zbog određene bolesti nisu u mogućnosti cijepiti se.

Prema njima, Đoković nije zaslužio to medicinsko izuzeće, a njegova potvrda o nedavno preboljenom COVID-u ne smatra se dovoljnim razlogom da izbjegne pravila bez obzira na to što mu je tako vjerojatno pogrešno sugerirao Australski teniski savez.

To što je sudac prije nekoliko dana presudio u njegovu korist ne mijenja ništa jer Đoković je pušten iz imigracijskog pritvora zbog proceduralnih pogrešaka Granične policije, a ne jer je sudac presudio da je bio u pravu što se tiče ulaska u zemlju.

Očekuje se ministrovo ukidanje vize i pokretanje žalbe

Ako mu ministar ukine vizu, Đokovićev odvjetnički tim je najavio žalbu, koja bi trebala biti riješena do nedjelje, kako bi znao nastupa li na Australian Openu ili definitivno mora napustiti Australiju.

Recimo i kako su španjolske vlasti demantirale da su pokrenule istragu protiv najboljeg tenisača svijeta zbog sumnji u neregularan ulazak u tu zemlju iz Srbije, kao što su objavili određeni španjolski mediji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider