Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nova drama

Loše vijesti iz SAD-a za Novaka Đokovića: Samo pod jednim uvjetom može nastupiti na ''petom Grand Slamu''

Još uvijek nije sigurno da će Novak Đoković moći zaigrati na Indian Wellsu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novak Đoković nalazi se na popisu prijavljenih igrača za nastup na Indian Wellsu, ali nije posve sigurno da će i nastupiti na ovom turniru, koji se igra od 10. do 20. ožujka.

Organizatori turnira objavili su tako da svi tenisači moraju biti cijepljeni.

"S obzirom na to da su zdravlje i sigurnost prioritet, turnir će zahtijevati dokaz o potpunoj procijepljenosti za ulazak u teniski kompleks Indian Wellsa.

Smjernice za igrače su regulirane protokolima koje su uspostavili WTA i ATP te ograničenjima koji je postavio SAD za ulazak međunarodnih putnika u zemlju", stoji u službenom priopćenju organizatora turnira koje prenose srpski mediji.

Đokoviću upitan nastup na Grand Slam turnirima

Osim Indian Wellsa, Đokoviću je upitan i nastup na Roland Garrosu, Wimbledonu i US Openu, ali tome će vjerojatno presuditi epidemiološka situacija u svibnju i lipnju odnosno kolovozu, kada se ovi Grand Slam turniri održavaju.

Srpskom tenisaču već je uskraćen nastup na Australian Openu početkom ove godine, a osim toga, dobio je i zabranu povratka u Australiju u sljedeće tri godine.

Međutim, čini se kako će imati priliku određenim pravnim postupcima pokušati doći do ublažavanja ove odluke te dobiti vizu sljedeće godine ako ne bude identična situacija kao ovaj put.

Zasad je tek sigurno da će Đoković nastupiti na turniru u Dubaiju od 21. do 26. veljače, a taj turnir mogao bi mu donijeti 500 ATP bodova. Naravno, ako ga osvoji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider