Tenis
SPORTOVI
Tenis
''Nole je uvijek bio uz njega''

Đokovićev potez prema Srbinu hrvatskog podrijetla oduševio regiju

Srpski tenisač hrvatskog podrijetla Filip Krajinović postao je nova velika sportska priča.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američki tenisač Jack Sock svladao je u nedjeljnom finalu Srbina Filipa Krajinovića sa 5-7, 6-4, 6-1 te u pariškom Bercyju osvojio svoj prvi Masters 1000 naslov u karijeri, koji mu je donio i plasman na završni turnir osmorice najboljih igrača u 2017. godini, londonski ATP Finale.

Unatoč porazu u svom prvom ATP finalu, 25-godišnji Srbin Filip Krajinović postao je velika sportska priča te je bodovima osvojenim u Parizu osigurao plasman na 33. mjesto pojedinačne ATP ljestvice, što mu je najbolji plasman u karijeri. Do finala je dospio iz kvalifikacija, a iz Pariza odlazi bogatiji za 418.450 eura.

Radi se o tenisaču rođenom u Somboru, koji je podrijetlom Hrvat. Međutim, Krajinović u svim intervjuima ističe da će uvijek igrati za srpsku reprezentaciju. A ovih dana otkrila se i njegova povezanost s Novakom Đokovićem.

''Srbija je mala država, a svi njezini tenisači su jako bliski. Prije početka Mastersa u Parizu bili smo svi na večeri s Novakom Đokovićem, koji je prolazio kroz Pariz na putu prema SAD-u. Znate, Novak je oduvijek vjerovao u Filipa. Plaćao mu je trenera, čak mu je poklonio stan u Beogradu. Oduvijek je znao da Filip može biti veliki igrač, čak i kad Filip nije vjerovao u sebe. Kad su ga oborile ozljede, Nole je bio uz njega'', izjavio je Petar Popović, Filipov trener, francuskim medijima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider