Tenis
SPORTOVI
Tenis
dominacija

Nevjerojatan meč Novaka Đokovića: Pogledajte što je napravio protivniku za četvrtfinale Australije

Đokovića u četvrtfinalu čeka pobjednik dvoboja između Amerikanca Taylora Fritza i Grka Stefanosa Tsitsipasa.

Novak Đoković (Foto: Profimedia)

Branitelj i braniteljica prošlogodišnjeg naslova na Australian Openu, Srbin Novak Đoković i Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, bez poteškoća su izborili pobjede u svojim nedjeljnim dvobojima te se s  lakoćom plasirali u četvrtfinale.

Đoković je za 104 minute sa 6:0, 6:0, 6:3 svladao Francuza Adriana Mannarina (ATP - 19.) koji se nije mogao nositi s najboljim tenisačem svijeta u njegovom najboljem izdanju u dosadašnjem dijelu turnira.

Iako je ovo bio prvi Đokovićev meč u dnevnom terminu na ovogodišnjem Australian Openu, tenisači nisu bili izloženi vanjskim utjecajima poput vrućine i sparine, jer je zbog promjenjivog vremena i povremene kiše krov nad Rod Laver Arenom bio zatvoren.

Đokovića u četvrtfinalu čeka pobjednik dvoboja između Amerikanca Taylora Fritza i Grka Stefanosa Tsitsipasa, koji mu je bio suparnik u prošlogodišnjem finalu odigranom u Melbourne Parku.

I prošlogodišnja pobjednica Australian Opena, Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, nije dopustila Ruskinji s američkom putovnicom Amandi Anisimovoj da se razmaše. Za 70 minuta došla je do pobjede 6:3, 6:2 i svog šestog uzastopnog četvrtfinala na Grand Slam turnirima, a osmog ukupno. Sjajna bjeloruska tenisačica ima odlična dosadašnja iskustva kad su u pitanju četvrtfinala na četiri najveća turnira, jer je pobijedila u svih sedam.

U ovom će joj suparnica biti pobjednica dvoboja između 16-godišnje ruske senzacije Mire Andrejeve i pobjednice Roland Garrosa iz 2021. Čehinje Barbore Krejčikove.

Drugi četvrtfinalni par u donjem dijelu ždrijeba već je poznat, a čine ga aktualna pobjednica US Opena, 19-godišnja Amerikanka Coco Gauff i 21-godišnja Ukrajinka Marta Kostjuk koja je prvi put došla među osam najboljih na Grand Slam turniru.

Gauff je trebala samo 63 minute za pobjedu 6:1, 6:2 protiv Poljakinje Magdalene Frech, a Kostjuk je na terenu ostala tek 13 minuta duže svladavši rusku kvalifikanticu Mariju Timofejevu sa 6:2, 6:1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider