Tenis
SPORTOVI
Tenis
NA KORAK DO POBJEDE

Nećete vjerovati pod kojim je rezultatom prekinut meč Donne Vekić na Australian Openu

Donna Vekić bila je samo nekoliko poena od prolaska u iduće kolo kad je njezin meč prekinut.

Donna Vekić (Foto: Afp)

S velikim vrućinama bore se ove godine organizatori Australian Opena, a time automatski i sami sudionici, koji su pod teškim vremenskim uvjetima prisiljeni igrati.

Vrućina i temperatura zraka u nekim trenucima dosegnu takvu razinu da organizacija nema drugog izbora nego ih prekinuti dok se vremenski uvjeti ne normaliziraju, nakon čega se igrači i igračice vraćaju na teren.

Posebno ako se uz visoke temperature pojavi i vrući vjetar uz povremenu kišu, kao što je bio slučaj danas.

Donna je bila dva poena do pobjede

Ipak, ovo što se dogodilo Donni Vekić uistinu je rijetko viđeno i svakako možemo ubrajati pod nesretne okolnosti. Ona je danas igrala meč prvog kola protiv Oksane Selekhmeteve, i to u trenucima kad su poečli prekidi programa. 

Već tijekom cijelog meča, u trajanju dva sata i 45 minuta, uvjeti nisu bili dobri, ali tenisačice su izdržale, dajući pritom sve od sebe. Dva puta meč je bio kratko prekidan, a nekoliko su se puta igračice u završnici morale sklanjati da bi se obrisale linije.

A onda je meč prekinut pri rezultatu 6:2, 2:6, 6:6, odnosno pri vodstvu 5:1 za Vekić u tie-breaku posljednjeg seta. Po novim pravilima Australian Opena, gdje se tie-break odlučujućeg seta igra do deset, našoj tenisačici preostalo je osvojiti tek pet poena do prolaska u drugo kolo. Ipak, morala je na odmor jer uvjeti više jednostavno nisu dopuštali igru.

Nakon povratka na teren uslijedit će novo zagrijavanje, a onda i nastavak meča koji bi mogao trajati tek još nekoliko minuta aktivne igre. Nadamo se da to našu tenisačicu neće omesti, odnosno da se kod Donne ništa neće zakomplicirati.

Zbog toga što je u trenutku prekida već bilo kasno, nastavak meča odgođen je za srijedu. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider