Tenis
SPORTOVI
Tenis
hladno i bez objašnjenja

Prva tenisačica svijeta Naomi Osaka povukla šokantan i teško objašnjiv potez

Bila je 72. igračica svijeta početkom 2018. godine kada ju je preuzeo Sascha Bajin. Godinu dana kasnije Osaka je osvojila dva Grand Slam naslova i postala svjetski broj 1.

Osaka i Bajin (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Japanska 21-godišnja teniska senzacija Naomi Osaka povukla je iznenađujući potez svega 16 dana nakon što je osvojila svoj drugi uzastopni Grand Slam naslov. Raskinula je suradnju s trenerom Saschom Bajinom, koji ju je podigao sa 72. mjesta WTA ljestvice do samog vrha u samo godinu dana.

"Neću više raditi sa Saschom. Želim mu zahvaliti na dosadašnjoj suradnji i želim mu sve najbolje u budućnosti", napisala je na svom Twitteru, pomalo hladno ali korektno, prva igračica svijeta.

"Želim joj sve najbolje u karijeri kao i do sada. Bilo je to čudesno putovanje. Hvala ti što si mi dopustila da budem dio tvoga tima", napisao je, s ipak nešto više emocija, Bajin.

Teniski trener srpskog podrijetla bivši je sparing-partner Grand Slam pobjednica i bivših brojeva 1 svjetskog tenisa - Serene Williams, Viktorije Azarenke i Caroline Wozniacki. Proglašen je najboljim WTA trenerom u prošloj godini, pa ova odluka o raskidu suradnje s aktualnim brojem 1 dolazi kao apsolutni šok.

Trenutno nije objavljen nijedan razlog prekida suradnje, no očito se nešto ozbiljno dogodilo s obzirom da je Bajin uoči osvajanja prvog Grand Slam naslova Japanke izjavio da je u ovom timu na duge staze.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider