Tenis
SPORTOVI
Tenis
Otkazao na Twitteru

Nadal otkazao nastup u Wimbledonu i na Olimpijskim igrama

Rafael Nadal to je učinio jer želi produljiti svoju karijeru, a posljednja dva mjeseca bila su naporna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal objavio je u četvrtak da odustaje od nastupa na grand slam turniru Wimbledon i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kaže da je odluku donio s ciljem produljenja svoje karijere.

Španjolski tenisač kazao je da dva tjedna razmaka između Roland Garrosa i Wimbledona, koji počinje 28. lipnja, nije dosta vremena za njega da se odmori nakon zahtjevnog dijela sezone na zemljanim terenima na kojima je odigrao pet turnira.

Objavio na Twitteru

"Odlučio sam ne sudjelovati na ovogodišnjem Wimbledonu i na Olimpijskim igrama u Tokiju", napisao je 35-godišnji Nadal na Twitteru.

"Nikada nije lako donijeti takvu odluku, ali nakon što sam saslušao svoje tijelo i razgovarao sa svojim timom, shvaćam da je to ispravna odluka."

gol expired Epska bitka za finale Roland Garrosa: Đoković prekinuo nevjerojatan niz Nadala divider

Nadal je igrao turnire u Monte Carlu, Barceloni, Madridu i Rimu prije Roland Garrosa, gdje je stigao do polufinala u kojem ga je eliminirao Novak Đoković.

"To su bila dva mjeseca velikih napora, a odluka koju sam donio fokusirana je na srednji i dulji rok", dodao je Španjolac.

Stat će na dva olimpijska zlata

Nadal ima dvije zlatne medalje s olimpijskih igara - jednu je osvojio u pojedinačnoj konkurenciji u Pekingu (2008.), a jednu u parovima u Rio de Janeiru (2016.).

"Olimpijske igre uvijek znače puno i one su uvijek prioritet svakog sportaša. Pronašao sam duh koji svaki sportaš na svijetu želi doživjeti", kazao je Nadal.

"Imao sam sreću tri puta sudjelovati na olimpijskim igrama i imao sam čast nositi zastavu svoje zemlje na njima."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider