Tenis
SPORTOVI
Tenis
Vječna bitka

Nadal odbrusio na pitanje o Đokoviću: "Baš me briga, nisam opsjednut"

Rafael Nadal osvojio je Roland Garros i pobjegao Novaku Đokoviću i Rogeru Federeru na vječnoj ljestvici osvajača Grand Slamova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvajanjem Roland Garrosa Rafael Nadal stigao je do svojeg 22. Grand Slama u karijeri.

Time je na vječnoj ljestvici osvajača najprestižnijih svjetskih turnira dodatno pobjegao Novaku Đokoviću i Rogeru Federeru, koji ih imaju po 20.

Trojica veličanstvenih izdvojila su se od ostalih, ali zapravo je jasno da će se bitka za najvećeg tenisača u povijesti voditi između Nadala i Đokovića.

Premda Federer još uvijek nije službeno obznanio kraj karijere, teško je očekivati da on još može biti konkurentan na nekom Grand Slamu s obzirom na svoje godine (uskoro će navršiti 41) i brojne probleme s ozljedama.

Nadal ili Đoković će biti najveći tenisač svih vremena

Stoga ni u intervjuu koji je dao za CNN Nadal nije mogao izbjeći pitanje o rivalstvu s Đokovićem i možebitnom prestizanju srpskog tenisača.

"Sebe sam oduvijek smatrao normalnim tipom, tako da ako sam ja uspio doći do 22 Grand Slama, onda to može i netko drugi. Štoviše, siguran sam da će netko kad-tad to prestići. S druge strane, 14 titula na Roland Garrosu - e, to će biti teško", izjavio je Španjolac.

Na pitanje da prokomentira mogućnost da Đoković bude taj koji će ga prestići po ukupnom broju Grand Slamova, Nadal je odgovorio:

"Baš me briga ako Novak osvoji 23, a ja ostanem na 22. Nije to nešto čime sam opsjednut niti mi može promijeniti način razmišljanja. To uopće neće utjecati na moju sreću niti za jedan postotak."

Također, nije mogao izbjeći pitanje o odlasku u mirovinu, o čemu se pisalo proteklih dana.

"Nije mi bilo u planu umiroviti se poslije ovog Roland Garrosa, ali naravno da ta mogućnost postoji ako se situacija sa stopalom ne popravi. Ne znam što se može dogoditi, vidjet ćemo", zaključio je Nadal.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX