Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ispred Federalnog suda

Tko je čovjek u hrvatskom dresu sa srpskom kapom? Otkrio zašto podržava Novaka Đokovića

Novak Đoković čeka konačnu odluku Federalnog suda o žalbi na ukidanje vize za ulazak u Australiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok je trajalo posljednje saslušanje Novaka Đokovića na Federalnom sudu u Melbourneu, fotoreporteri su ispred zgrade suda zapazili starijeg muškarca koji je bio odjeven u hrvatski dres.

Njegovo ime je Ilija Kostić, a u javnosti se pojavio prije osam dana kada su ga fotoreporteri uhvatili ispred imigracijskog hotel u kojem je bio pritvoren srpski tenisač. Tada je nosio hrvatski dres i kapu sa srpskim grbom.

Otkriva da srpskog tenisača prati od 2007. godine i turnira u Kanadi kada su Đokovića greškom predstavili kao tenisača iz Hrvatske, prenosi australski The Age.

"Shvaćam da dijelimo isti osjećaj, nije važno jesi li Hrvat ili Srbin, samo je važno jesi li dobar čovjek", rekao je Kostić pa dodao.

"Nadam se da će Đoković pobijediti danas. Ako izgubi, to će me zasigurno rastužiti. Turnir će sigurno biti puno bolji s njim. Iako su omeli njegovu pripremu za turniru, mislim da je on mentalno jak. On može sve to prevladati i osvojiti Australian Open", kazao je.

Novak Đoković Novak Đoković deportiran iz Australije, pojavile se prve fotografije iz zračne luke divider

Kostić smatra da je Đoković postao žrtveno janje na kojem australski političari skupljaju jeftine političke poene.

"Imam dojam da se koristi kao žrtveno janje za političke poene između viktorijanske vlade i savezne vlade. Nema to veze sa zdravljem. Tu se radi o skupljanju jeftinih političkih poena, što je stvarno naštetilo ugledu Australije.

Bilo bi puno boje da se to nije dogodilo, da se vlast nije umiješala", zaključio je.

Dodajmo kako se sudačka komisija od tri člana povukla kako bi donijela konačnu odluku o Đokovićevoj žalbi na ukidanje vize, a odluku bi trebali donijeti u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu koje je deset sati ispred našeg, no može biti objavljena i tijekom ponedjeljka ujutro.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider