Tenis
SPORTOVI
Tenis
PRESUDILO JE ISKUSTVO

Mili Poljičak ispao nakon trosatne borbe: "Nemam za čime žaliti, nedostajale su nijanse"

Mladi hrvatski tenisač u svom je prvom seniorskom meču pokazao kako se ima što očekivati od njega.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mili Poljičak, mladi 18-godišnji hrvatski tenisač, nije uspio pobijediti na premijeri ATP turnira Plava Laguna Croatia Open u Umagu, već je rezultatom 6-1, 5-7, 6-2 bolji od njega bio talijanski tenisač Marco Cecchinato.

Talijan, trenutačno 151. tenisač na svijetu, prije četiri godine je igrao polufinale Roland Garrosa, a ujedno je istog ljeta osvojio turnir u Umagu. Poljičak, ovogodišnji juniorski pobjednik Wimbledona je odigrao, pak premijerni meč na ATP Tour razini. I to iskustvo prilično je, ako ne i potpuno, utjecalo na tijek i ishod ovog meča koji je trajao gotovo tri sata.

Cecchinato odlično otvorio, Mili se hrabro vratio

Meč je Cecchinato otvorio s 5-0 čime je i osigurao vodstvo od 1-0 u setovima. Inače, Poljičak je mogao daleko bolje proći u tom prvom setu jer se većim dijelom vodila izjednačena borba, a u prva dva servis gema Talijana Poljičak je imao, ali i propustio svih pet break prilika.

Kako god, prvi set je ipak otišao uvjerljivo na stranu Talijana, ali je Poljičak spremno dočekao drugu dionicu gdje je poveo s 2-0. Servirao je potom za 3-0 u gemu koji je maratonski trajao, ali talijanski tenisač je ipak uspio vratit break zaostatka i smanjiti na 1-2.

Dogurao je potom Poljičak nekako do 3-3, ali i izgubio iduća dva gema u nizu. Kod 3-5 je mlada hrvatska nada spasila tri meč-lopte, a nada se posve razbuktala kada je Poljičak napravio break za 5-5. Tu nije bio kraj preokreta već je Poljičak zaokružio niz od četiri gema te je iskoristivši šestu set loptu dobio drugu dionicu sa 7-5.

Svaki uvodni gem trećeg seta bio je velika i izjednačena borba. Poljičak je u toj borbi dobio prvi gem, ali i izgubio idućih pet u nizu čime je pobjednik ovog meča riješen.

Mladi tenisač je zadovoljan

"Jako sam sretan i zadovljan svojim debijem u singlu na ATP turniru. Mislim da su mi za pobjedu falile nijanse, iskustvo je prevagnulo. Nemam za čime žaliti, dao sam sve od sebe, svoj maksimum u ovom trenutku. Ovo je pozitivan meč za mene", rekao je Splićanin na konferenciji za medije koja je održana već u novom danu, debelo nakon što je otkucala ponoć, dodavši:

"Prvi set je bio 6-1, a igrali smo skoro sat vremena. Bilo je dosta izjednačenih poena, dosta izjednačenih gemova. Moglo je, uz malo sreće, možda otići i na moju stranu. Nije realno da je prvi set završio 6-1. Moglo je biti 6-3 ili 6-4. Mislim, bio je on bolji u prvom setu, ali ja sam se digao u drugom. Izvukao sam prvi gem u trećem setu, imao neke šanse. Kasnije, kad sam izgubio servis, opet sam imao šanse za vratiti se, ali on je u nekim krucijalnim momentima odigrao vrhunske poene i bio je za par nijansi bolji od mene i ja mu mogu samo čestitati", analizirao je događanja na umaškom stadionu "Goran Ivanišević" na kojem je svojim sjajnim potezima i borbenošću više puta dignuti gledatelje na noge i izmamiti ovacije.

U utorak će na teren od hrvatskih tenisača izaći Dino Prižmić, protiv Zapata Mirallesa te Duje Ajduković koji će igrati protiv Alexa Molčana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider