Tenis
SPORTOVI
Tenis
Velika čast

Veliki talent hrvatskoga tenisa dobio pozivnicu za Wimbledon

Biti će mu to prvi seniorski nastup na nekom Grand Slamu.

Wimbledon (Foto: Afp)

Mili Poljičak za sada je jedini stranac koji je dobio pozivnicu za nastup na kvalifikacijskom turniru Wimbledona. Velika je to čast s obzirom da Poljičak nema niti jedan nastup na Grand Slam turnirima u seniorskoj kategoriji, a vatreno krštenje biti će mu upravo na onom najcjenjenijem.

Poljičak je svoju pozivnicu zaslužio osvajanjem juniorskog Wimbledona prošle godine, a trenutno se nalazi na 660. mjestu na ATP listi.

Organizatori su do sada objavili pet imena kojima su uručene pozivnice, a Poljičak je jedini na listi koji nije Britanac.

Zanimljiva je situacija sa tenisačicama. Ondje su organizatori nagradili karijeru 43-godišnje Venus Williams koja je pet puta osvojila naslov u All England Clubu te joj dodijelili pozivnicu. Ona trenutno zauzima 697. mjesto na WTA ljestvici što nije dovoljno za plasman na Wimbledon, ali jednu od najvećih u povijesti organizatori nisu mogli zaobići.

Slična situacija je i sa Ukrajinkom Elinom Svitolinom koja se također vraća na terene nakon što je u listopadu prošle godine rodila kćer.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider