Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poraz hrvatskog para

Sa slomljenom rukom skoro obranio naslov pobjednika Wimbledona: "Bilo je frustrirajuće"

Hrvatski tenisač Mate Pavić odigrao je devet setova sa slomljenom rukom.

Nikola Mektić i Mate Pavić (Foto: Afp)

Hrvatski par Nikola Mektić - Mate Pavić nije uspio obraniti naslov pobjednika Wimbledona. U finalu su poraženi od australske kombinacije Matthew Ebden - Max Purcell nakon višesatne drame sa 7-6(5),  6-7(3), 4-6, 6-4, 7-6(10-2).

Nažalost, Pavić je završnicu "grand slam" turnira odigrao s frakturom kosti u podlaktici desne ruke što je uvelike utjecalo i na razvoj finalnog susreta:

"Teško je bilo igrati u takvim okolnostima. Frustrirajuće je kada ne možeš dati sve od sebe, kada ne možeš dati sto posto na terenu. No, mislim da unatoč porazu, moramo biti ponosni na sebe i kako smo odigrali polufinale i finale sa svim poteškoćama", rekao je Mate Pavić pa dodao:

"Borili smo se, dali smo sve od sebe i bili smo blizu".

Nikola Mektić pohvalio je australski par:

"Teško je izgubiti finale Wimbledona, pogotovo kada se poraz dogodi u pet setova i u tie-breaku petog seta, ali moramo čestitati suparnicima koji su odradili sjajan turnir", kazao je i dodao:

"Spašavali su se u nekoliko mečeva, pobjeđivali su u susretima gdje su spašavali meč-lopte. I protiv nas su gubili 1-2 u setovima, ali su zadržali igru na visokoj razini i svaka im čast na svemu", zaključio je Mektić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider