Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ispisali tenisku povijest

Senzacionalni osvajači Australian Opena samo za Novu TV: ''Ludo je to, ali bili smo blizu rastanka''

Senzacionalni dvostruki osvajač Australian Opena, Mate Pavić, u Zagrebu je dočekao svog partnera u paru, Olivera Maracha, prije zajedničkog odlaska u nove pobjede. Pogledajte što su rekli samo za Novu TV.

Oliver Marach i Mate Pavić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kada je u pitanju par koji je ispisao tenisku povijest kao prvi koji je osvojio tri turnira zaredom, dobro raspoloženje je uvijek u prvom planu.

''Stvarno se slažemo na terenu, van terena i baš smo sad došli u Zagreb na par dana, da se razveselimo, da proslavimo to jer stvarno nismo imali ni vremena", izjavio je Mate Pavić za Dnevnik Nove TV.

"Jako sam sretan našim odnosom, pogotovo djelom izvan tenisa, te se sada mogu samo nadati da ćemo nastaviti s ovim odličnim rezultatima. Jedva čekam naše slijedeće nastupe", poručio je Oliver Marach.

Ono što je najzanimljivije u cijeloj priči jest to da su se Hrvat i Austrijanac praktički slučajno spojili, te vrlo brzo bili blizu prekida suradnje.

"Ludo je to u teniskom svijetu i sada jest smiješno, ali doista smo bili blizu rastanka. Ionako je sve to trebala biti samo proba, ali evo, sad smo stvarno odlični", objasnio je Marach.

Oliver Marach i Mate Pavić (Foto: AFP) Oliver Marach i Mate Pavić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Presudan je bio fantastičan nastup na prošlogodišnjem Wimbledonu.

"Taj dogovor je traje do Wimbledona. To je bio prvotni dogovor, odigrati ta prva dva mjeseca i onda svako svojim putem, ali eto, poslije tog rezultata smo shvatili da dobro funkcioniramo zajedno i onda smo nastavili", rekao je Pavić.

Hrvatskom tenisu puno bi značilo kada bi se Pavić pridružio Davis Cup reprezentaciji, ali već je puno puta kazao da ništa od toga dok je izbornik Željko Krajan.

"Stojim iza svojih riječi i trenutno je situacija takva kakva je i, nažalost, mene nema u Davis Cupu", jasan je bio Pavić.

Ali u budućnosti, tko zna, jer posebna mu je želja igrati za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Iz ove perspektive, Hrvatskoj bi mogao donijeti dvije medalje.

"Ima još vremena. Olimpijske igre su daleko, tako da se iskreno nadam kako će se u dogledno vrijeme neke stvari promijeniti i da ću nastupiti na sljedećim Olimpijskim igrama'', izjavio je hrvatski tenisač.

A uvjet za nastup na Igrama su dva nastupa u Davis Cupu i nadamo se će ih Mate upisati. A do tada bi ovaj sjajan par mogao ostvarit još puno velikih rezultata, pa i doći do svjetskog broja jedan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider