Tenis
SPORTOVI
Tenis
nakon povratka iz Australije

Mate Pavić otkrio svoju stranu istine: "Nije točno što priča Krajan, ne želim igrati za reprezentaciju dok je on izbornik''

Mate Pavić izjavio je nakon povratka iz Australije da nema namjeru igrati za reprezentaciju dok je Željko Krajan izbornik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je osvojio dvostruki Grand Slam naslov u Australiji, Mate Pavić vratio se u Hrvatsku. U priloženom videu pogledajte kakvi su mu dojmovi nakon najvećeg uspjeha u karijeri koji mu je donio fenomenalno peto mjesto na rang-listi najboljih svjetskih tenisača u paru.

Okupljenim novinarima otkrio je još i svoju stranu priče vezanu za sukob s izbornikom Krajanom zbog kojeg ne želi igrati u Davis Cup reprezentaciji.

''Izbornik Krajan je rekao da vas je pozivao, ali da ste vi uvijek odbijali poziv. Je li to točno?'' upitala je Pavića reporterka Nove TV Anita Kajtazi-Roth.

''To nije točno, to su neistine. Uvijek sam odbijao davati izjave za medije tijekom ovih nekoliko godina. Mislim da sam dao samo jednu izjavu prije nekih godinu dana što se tiče toga svega. Naravno, postoji druga strana istine. Mene izbornik Krajan nije kontaktirao zadnje četiri godine'', odgovorio je Pavić i nastavio sa svojom stranom istine.

''Od susreta 2014. protiv Poljske, ako se dobro sjećam. Od tada nisam dobio nikakav poziv sve do 2017. i susreta u Osijeku protiv Španjolske kada je većina igrača otkazala i bio je primoran zvati me. Istina je da sam dobio poziv za predstojeći susret protiv Kanade koji je bio više inicijativa nekih drugih osoba. I tada me bio primoran zvati, tri dana kasnije poslao mi je poruku koju sam ja tada odbio. Mislim da to nije bilo fer poslije svega. Ti problemi koji jesu, možda ih i nema toliko, mogli su se riješiti i ranije.''

Na novinarsko pitanje o mogućnosti da ipak zaigra za reprezentaciju, Pavić je poručio:

''Gledajte, iskreno, ja bih volio igrati za reprezentaciju i uvijek sam volio igrati za reprezentaciju. Meni je žao ako ljudi u reprezentaciji i izbornik Krajan misle da 5. igrač svijeta nije dovoljno dobar, moje je stajalište da dok je izbornik Krajan na funkciji, mene tamo neće biti.''

Reakcija je to na izjave izbornik Davis Cup reprezentacije.

"Istina je da je Mate Pavić dobivao poziv za svaki Davis Cup meč u zadnjih par godina u kojima ga nije bilo u reprezentaciji. Ja sam njega svaki puta pokušao kontaktirati, ali on je svaki puta odbijao komunikaciju. Druge istine tu nema. Koji su to problemi, kada je sve to počelo i zašto se to nije riješilo? Ja samo mogu reći da on više ne želi igrati za reprezentaciju", izjavio je Krajan.

Priča je stara četiri godine, kada je Hrvatska igrala protiv Nizozemske u Davis Cupu. Pavić je tražio izbornika da mu dopusti da se priključi u srijedu, no ovaj je to odbio, jer nije želio dopustiti igraču da ima drugačije uvjete od ostalih u reprezentaciji.

Hrvatska idućeg vikend u Osijeku dočekuje Kanadu u susretu 1. kola Svjetske skupine s najjačom mogućom postavom, izuzev Pavića. Šteta, jer malo koja reprezentacija bi se mogla nadati bodu u parovima da se u kombinaciji nađu Ivan Dodig i Mate Pavić. Osim toga rasteretio bi se i Marin Čilić, koji je lani s tri pobjede sačuvao mjesto Hrvatskoj u Svjetskoj skupini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider