Tenis
SPORTOVI
Tenis
SVAKI SVOJIM PUTEM

Raspao se jedan od najboljih dvojaca u povijesti hrvatskog sporta

Mate Pavić i Nikola Mektić na Wimbledonu su odigrali svoj zasad posljednji zajednički meč.

Nikola Mektić i Mate Pavić (Foto: Afp)

Šesti grand slam naslov u vitrinama je Mate Pavića, već godinama unatrag ponajboljeg igrača parova u svijetu tenisa. Pao je Wimbledon, koji je osvojio u paru s Ljudmilom Kičenok.

Marin Čilić i Luka Modrić Humanitarno-teniski spektakl u Zadru: Pobijedila ekipa u kojoj su bili Čilić i Modrić divider

Jedan od tih turnira, također Wimbledon, ali 2021. godine, osvojio je s hrvatskim partnerom Nikolom Mektićem, s kojim je nastupao posljednje dvije i pol godine.

Najbolji par u posljednje dvije godine

Njih su dvojica, između ostalog, osvojila olimpijsko zlato te ukupno 17 turnira iz raznih ATP serija. Četiri turnira bila su iz Masters 1000 serije.

No njihova suradnja došla je kraju. Moglo se to zaključiti već pogledom na ždrijeb turnira u Hamburgu. Pavić će tamo igrati u paru s Ivanom Dodigom, a Mektić s Robinom Hasseom

Da to nije slučajnost, nego da je uistinu riječ o prekidu suradnje, Pavić je potvrdio nakon jučerašnjeg trijumfa.

"Mogu potvrditi da je došlo do prekida suradnje. Sezona nam nije najbolje započela, što god napravili, a trudili smo se poboljšati stvari, nije išlo i odučili smo se probati osvježiti, pronaći nove partnere. Možda je to razlog, s vremenom dođe do zasićenja, koliko god dobra suradnja bila", rekao je Pavić u razgovoru za SportKlub. Dodao je kako bi u budućnosti mogli ponovno zaigrati zajedno, no da će od idućeg tjedna svaki svojim putem.

Mate Pavić VIDEO Pavić se u pobjedničkom govoru okrenuo Ivanu Perišiću i poslao mu značajnu poruku divider

Potvrdio je Pavić kako to što će idući turnir zaigrati s Dodigom ne znači da imamo novi hrvatski par. Ivan će nastaviti nastupati s Austinom Krajicekom, dok je Mate krenuo u potragu za novim partnerom. 

Znajući njegovu, ali i Nikolinu kvalitetu, niti jednom ne bi trebalo biti teško pronaći novog suigrača.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider