Tenis
SPORTOVI
Tenis
godinu dana bez grand slama

Đoković pozvao Ančića u pomoć: Mario u Novakom kutu za vrijeme Wimbledona

Mario Ančić slavio je u tri seta protiv Rogera Federera 2002. godine, a upravo bi čudesni Švicarac mogao biti na putu Đokoviću u ovogodišnjem polufinalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz Andrea Agassija u trenerskom kutu Novaka Đokovića na Wimbledonu bit će i jedan Hrvat! Mario Ančić otkrio je u razgovoru za Sportske novosti da dolazi u London, te da će biti podrška i savjetnik Novaku Đokoviću.

"Pomagat ću Novaku u Wimbledonu. Imao sam u planu doći u drugom tjednu Wimbledona, ali kao stručni komentator BBC-ja. Otkazat ću taj angažman, iako sam mu se veselio. Trebao bit zaigrati i na turniru veterana, no o tome ću odlučiti na licu mjesta", otkrio je Ančić.

Umirovljeni hrvatski tenisač, nekada šesti igrač svijeta, mogao bi biti od velike pomoći Đokoviću na njegovom putu povratka u krug Grand Slam pobjednika. Već više od godinu dana Đoković je bez Grand Slam naslova, a između ostalog je ispustio i svjetski broj 1.

Ančić je svoj najbolji tenis pružao upravo na travi, gdje je 2002. godine u tri seta slavio protiv Rogera Federera. Upravo bi neuništivi 35-godišnji Švicarac trebao stajati na putu Đokovića u polufinalu, ako se obojica probiju do te faze natjecanja, a u tom bi slučaju u suparničkim trenerskim kutevima trebali gledati Ivana Ljubičića (Federer) i Marija Ančića (Đoković). Podsjetimo, Ljubičić i Ančić zajedno su osvojili bronačnu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider