Tenis
SPORTOVI
Tenis
još nije gotov

Čilić za Dnevnik Nove TV otkrio: "Imam u sebi još nekoliko godina sjajnog tenisa"

Marin Čilić već je zaboravio na katastrofalnu 2020. tenisku sezonu te se okreće novim izazovima u 2021.

Teniska sezona nije donijela mnogo razloga za zadovoljstvo Marinu Čiliću. Nekadašnji pobjednik US Opena završio ju je bez ijednog četvrtfinala, pa je jasno da je 2020. bila daleko ispod njegovih standarda. No, Čilić je u razgovoru za Dnevnik Nove TV izrazio uvjerenje da se može vratiti na nekadašnje pozicije.

Tenisku 2020. ostavio je iza sebe i okrenuo se onome što ga čeka u sljedećoj godini. Marin Čilić u Zagrebu je počeo s pripremama odlučan ispraviti loš osjećaj koji je ostavila prošla sezona.

"Nije bila zadovoljavajuća sezona, nisam pronašao pravu formu. Bilo je dobrih mečeva, ali nešto konstantno nisam uspio spojiti, tako da definitivno teška sezona, ali izazovna za mene da pokušam pronaći pravi način da se vratim."

Još otkad je 2007., kao 19-ogodišnjak, prvi put ušao u društvo 100 najboljih tenisača svijeta, Marin Čilić nije bio ovako nisko rangiran na završnoj ATP ljestvici. U periodu od 2009. do 2018. čak 8 puta završavao je u top 15, da bi se posljednje dvije godine spustio na pozicije oko broja 40.

gol expired Bayern u završnici utakmice šokirao Atletico Madrid: Nokaut faza Lige prvaka im i dalje visi! divider

"Sigurno da mi je to u podsvijesti i jednostavno taj duži period bez nekih velikih rezultata dovodi u pitanje da li radim na pravi način, ali sa svojim timom pokušali smo sjesti i napraviti veliku analizu ove sezone, da stvorimo najbolje okruženje da mogu napredovati i da vidimo mogućnosti koje su još ispred nas."

Čilić vjeruje da su velike. Nekadašnji pobjednik US Opena, finalist Wimbledona i Australian Opena, te treći igrač svijeta, uvjeren je da može ponovno biti top akter svjetskog tenisa.

"Sigurno osjećam u sebi da imam još 4,5,6, nekoliko godina sjajnog tenisa. Zdravlje me služi, hvala Bogu, motiva ne fali, tako da vjerujem da mogu postizati još sjajne rezultate i nadam se da će to doći što prije moguće."

Na sjajne rezultate Marin zapravo čeka još od osvajanja Davis Cupa. Jednog od vrhunaca svoje karijere. U srijedu su se navršile dvije godine od tog trijumfa, a Čilić vjeruje da pobjednička ekipa iz Lillea može do još kojeg velikog rezultata.

gol expired Nova katastrofa Reala protiv Šahtara: Kraljevi na pragu ispadanja iz Lige prvaka divider

"Borna i dalje napreduje, dečki u parovima su fenomenalni, ako ne i najbolji timovi svijeta koje ima jedna reprezentacija i sigurno da je ta velika želja još uvijek tu i sigurno da možemo napraviti jako puno, zašto ne i osvojiti opet."

Stvar na koju je posebno ponosan izvan terena njegova je zaklada. Koja će uskoro dodijeliti stipendije i trećoj generaciji talentiranih mladih sportaša i glazbenika.

"Sigurno vidimo koliko im je dala poticaj i to osobno meni daje veliki užitak, veliku sreću da idem za tim dalje i da se dajem koliko god mogu sa svim srcem za zakladu i za te nove, mlade nade."

Nekada je i sam Čilić spadao među takve, a onda je od nade postao veliki tenisač. Odlučan je još jednom pokazati da velike rezultate može ostvarivati i u vremenu koje dolazi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider