Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
o ničem više ne odlučuju

Nova katastrofa Reala protiv Šahtara: Kraljevi na pragu ispadanja iz Lige prvaka

Nogometaši Real Madrida upisali su i drugi poraz od Šahtara u ovosezonskoj Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po drugi put ove sezone nogometaši Real Madrida izgubili su od ukrajinskog Šahtara. Nakon poraza u Madridu 3:2, Real je poražen i u gostima kod ukrajinskog prvaka, ovoga puta s 2:0

Prvi pogodak "rudari" su postigli iz protunapada nakon kornera Reala. Lopta je brzo prebačena u gostujući kazneni prostor gdje je Mendy presjekao dodavanje, no nitko od njegovih suigrača nije raščistio situaciju, pa je na loptu natrčao Dentinho i pogodio gornji desni kut nemoćnog Courtoisa.

Pobjedu je potvrdio Solomon, on je primio loptu na sredini igrališta i krenuo prema suparničkom golu. Kako mu niti jedan igrač Reala nije ulazio u blok, odlučio se na udarac s vrha kaznenog prostora i pogodio donji desni kut.

 

Ovom pobjedom Šahtar je dostigao Real na ljestvici, oba sastava sada imaju po sedam bodova, jedan manje od vodeće Borussije iz Moenchengladbacha, koja od 21 sat dočekuje posljendnjeplasirani Inter koji ima dva boda.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je čitav susret za Real koji će tako prolazak u osminu finala morati tražiti u posljendnjem kolu kada za osam dana dočekuje Borussiju.

U susretu skupine A Salzburg je kao gost svladao Lokomotiv u Moskvi sa 3:1. Dvostruki strijelac za Salzburg bio je Berisha (28, 41), nakratko je na 2:1 smanjio Mirančuk (79-11m), no samo dvije minute potom Adeyemi (81) je vratio prednost na dva gola.

Bivši hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka odigrao je čitav susret za Lokomotiv.

Ovom pobjedom Salzburg je preskočio Lokomotiv na ljestvici, sada je treći s četiri boda, jednim više od posljednjeg Lokomotiva. Branitelj naslova Bayern već je osigurao prvo mjesto u skupini s maksimalnih 12 bodova, sedam više od drugog Atletica prije njihova međusobnog ogleda u Madridu od 21 sat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider