Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo!

Marin Čilić nastavio sa sjajnom formom: U dva seta izbacio neugodnog Nizozemca

Marin Čilić ove sezone igra sjajan tenis.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Marin Čilić u srijedu se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Dohi nakon što je u drugom kolu pobijedio 50. igrača svijeta Nizozemca Botica van de Zandschulpa sa 6:3, 7:5 u meču koji je trajao sat i 43 minute.


U prvom setu prva prilika za break ukazala se u osmom gemu kada je Čilić imao dvije vezane break lopte. Prvu je propustio, ali drugu je iskoristio i sa vodstvom 5:3 servirao je za set. Nizozemac je odlično odigrao taj gem, imao tri šanse da vrati izgubljeni servis, ali Čilić je spasio tri break lopte i na kraju je ipak uspio dobiti prvi set sa 6:3.

gol expired Osijek predstavio veliko pojačanje: "Bjelica je najbolji trener u Hrvatskoj, idemo po dva trofeja" divider

Na početku drugog seta hrvatski tenisač mogao je odmah doći do prednosti breaka, ali je propustio dvije prilike za obrat. To mu se osvetilo već u sjedećem gemu kada je Van de Zandschulp oduzeo servis Čiliću i poveo 3:0.

Kod vodstva 5:3 Van de Zandschulp je servirao za set, ali Čilić baš tada radi break i potom na svoj servis izjednačuje na 5:5. Nakon toga je hrvatski igrač još jednom oduzeo servis svom protivniku i došao u priliku da servira za meč, što je uspješno uradio iskoristivši drugu meč loptu za pobjedu i plasman u četvrtfinale.

gol expired Skandal u Ligi prvaka: Predsjednik i sportski direktor PSG-a na poluvremenu prijetili sucu Orsatu divider

Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj i u oba je slavio Čilić.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta između Rusa Karena Hačanova i Finca Emila Ruusuvuorija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider