Tenis
SPORTOVI
Tenis
igrali preko 4 sata

Kapa dolje Čiliću: Spasio dvije meč-lopte i kreirao monstruozni preokret protiv Verdasca

Marin Čilić kreirao je veliki preokret protiv uvijek neugodnog Španjolca Fernanda Verdasca.

Marin Čilić slavi pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Marin Čilić kreirao je veliki preokret i izborio 4. kolo Australian Opena, nakon što je slavio protiv Fernanda Verdasca i pritom spasio dvije meč-lopte! Čilić je slavio rezultatom 4:6, 3:6, 6:1, 7:6, 6:3 i izborio ogled protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta.

Dva seta za zaborav, pa buđenje

Prvi hrvatski reket sjajno je otvorio meč i odmah napravio break. Međutim, već u drugom gemu prvog seta gubi prednost i set se vraća u egal. Nakon nekoliko propuštenih lopti s obje strane Verdasco radi break u najgorem trenutku - servisu Čilića za ostanak u setu.

Takva završnica prvog seta ostavila je posljedice na našem igraču, koji se mučio u sva tri servis gema drugog seta, te je u posljednjem pokleknuo i izgubio početni udarac. Verdasco je nakon toga dva puta sigurno zadržao svoj servis i poveo s 2:0 u setovima.

Čudesni Španjolac, ali Čiliću treba skinuti kapu

Španjolac je u tom trenutku djelovao sjajno i nije se nazirao njegov raspad sistema u trećem setu. Čilić je oduzeo Verdascu dva od tri servis gema te je u jednom propustio četiri break-lopte.

U četvrtom setu nije bilo break-lopti, pa se ušlo u tie-break, koji je naš tenisač lošte otvorio. Našao se u zaostaku 1:3, a nekoliko minuta kasnije bio je suočen i s meč-loptom, nakon što je propustio vlastitu set-loptu. Verdasco je na meč-loptu odservirao dvostruku pogrešku i vratio Čilića u meč.

Bio je trenutak koji je preokrenuo cijelu situaciju jer je Čilić u idućem poenu pogodio brutalan backhand winner i potom svojim servisom zaključio četvrti set.

Izdržao pritisak, slijedi novi, jednako opasan Španjolac

Peti je otvorio breakom u drugom gemu, a onda je bio miran na servisu sve do sedmog gema. Verdasco je stigao do 0:40 na servisu Čilića, no Marin je s pet uzastopnih poena izvukao situaciju i poveo s 5:2.

Verdasco je zadržao svoj servis u idućem gemu, a isto je napravio i Marin, koji je zadržao hladnokrvnost u situaciji kada je Španjolac imao 15:30. Uzeo je tri poena zaredom i izborio plasman u 4. kolo Australian Opena.

Tamo ga čeka Roberto Bautista Agut, s kojim je Marin igrao pet puta do sada i slavio u četiri navrata. Dva puta su igrali na Grand Slam turnirima, od kojih je jedan od tih mečeva bio u Australiji prije tri godine. Tada je Španjolac slavio s 3:0 u setovima.

Recimo i da je meč protiv Verdasca završio sat vremena iza ponoći... 

Hrvatska stiže u hram rukometa i mjesto najveće sreće za neke naše igrače Domagoj Duvnjak (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider