Tenis
SPORTOVI
Tenis
"Hrvatska je autsajder, ali..."

Rusija je moćna, ali hrvatski tenisači ne gube nadu: Marin Čilić ima recept za pobjedu protiv Medvjedeva

Ove nedjelje igra se finale Davis Cupa između Hrvatske i Rusije u Madridu, a prvi meč počinje u 16 sati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tenisači Hrvatske i Rusije u nedjelju (16 sati) će se boriti za trofej u finalu završnog turnira Davis Cupa u Madridu, a najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić najavljuje veliku borbu protiv moćnih Rusa.

I jedna i druga reprezentacija će pokušati po treći put osvojiti najcjenjeniji momčadski trofej u svijetu tenisa, s time da će Hrvatska po četvrti put igrati u finalu, dok su Rusi stigli do svog šestog finala, ali prvog nakon 2007.

Hrvatska je za prolaz u finale svladala Srbiju sa 2-1, a Rusija Njemačku istim rezultatom, s tim da su Rusi pobjedu osigurali već nakon dva pojedinačna dvoboja pa su parovi bili ekshibicijskog karaktera, odnosno poslužili su kao trening ruskim tenisačima.

"Prije početka turnira Rusija je slovila kao jedan od favorita za osvajanje naslova. Ima nevjerojatno jaku reprezentaciju, četiri tenisača među prvih 30, što govori o veličini. I pokazali su da su jako moćni, pobijedili su u svim susretima, iako su imali neke teške okršaje, kao u grupi sa Španjolcima", rekao je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić dan uoči svog trećeg finala Davis Cupa u kojem će Hrvatska imati status stanovitog autsajdera.

gol expired Hrvatski tenisači saznali protivnika u finalu Davis Cupa: Brzo su osvojili dva boda protiv Njemačke divider

No, to Čiliću i članovima hrvatske reprezentacije nimalo ne smeta.

"Mi se nadamo da ćemo izaći s najboljom igrom. Veselimo se još jednom finalu i nadamo se uspjehu."

Iako će izbornici Vedran Martić i Šamil Tarpišev igrače za finalni dvoboj prijaviti sat vremena prije početka prvog meča, gotovo je sigurno da će u njemu Borna Gojo igrati protiv Andreja Rubljova, a u drugom Marin Čilić protiv Danila Medvjedeva.

gol expired Savez osigurao jeftinije karte za veliko finale Davis Cupa u Madridu: Evo kako možete kupiti ulaznicu uz 50 posto popusta divider

Kao što je izvjesno da će, dođe li do odluke u paru, Hrvatsku predstavljati Nikola Mektić i Mate Pavić. Bilo koja promjena, bila bi veliko iznenađenje.

Stoga je logično pitanje upućeno Čiliću - kako pobijediti Danila Medvjedeva od kojeg je dvaput izgubio, a na ovogodišnjem Wimbledonu propustio prednost od 2-0 u setovima. U Madridu bi takvo vodstvo značilo pobjedu.

"Poznajem ga dobro. Imali smo taj sjajan meč u Wimbledonu u kojem sam nažalost izgubio u pet setova. No, taj meč mi je dao dosta nade i samopouzdanja za nastavak sezone. Sigurno da ću ući u meč lakše, osjećam da mogu doći do pobjede. No, najbitnije je da dođemo do dva boda.”

Dao je Marin i recept kako se Borna Gojo može suprotstaviti petom tenisaču svijeta Andreju Rubljovu, koji ga je u dva seta (6-3, 6-3) pobijedio prije dvije godine u grupnoj fazi završnog turnira Davis Cupa.

gol expired Nevjerojatna razina bahatosti: Evo što je uoči meča Hrvatska – Srbija govorio bivši srpski izbornik divider

"Borna je pokazao fenomenalan tenis tijekom posljednjih deset dana. Igrao je sjajno, najbolje u dosadašnjoj karijeri. Treba vjerovati u sebe, a mi ćemo mu sa strane dati veliku podršku. Čeka ga nevjerojatno težak meč, no pritisak je na Rusima koji moraju osvojiti dva boda u pojedinačnim mečevima", zaključio je Čilić koji je prije tri godine u Lilleu donio Hrvatskoj drugi Davis Cup trofej, posljednji koji je osvojen u nekadašnjem, tradicionalnom formatu natjecanja prvi put održanog prije 121 godinu.

Ivan Ljubičić o uspjehu hrvatskih tenisača

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider