Tenis
SPORTOVI
Tenis
opet drugi tjedan wimbledona

Čilić otkrio ključ da dogura daleko i pomrsi račune velikoj četvorki

Marin Čilić plasirao se u drugi tjedan Wimbledona, lakše od očekivanog s obzirom na ždrijeb u koji je bio stavljen.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić po šesti put u karijeri probio se do drugog tjedna u Wimbledonu pobijedivši u petak u 3. kolu Amerikanca Stevea Johnsona sa 6-4, 7-6 (3), 6-4, a na putu prema četvrtom uzastopnom četvrtfinalu u All England Clubu stoji mu Španjolac Roberto Bautista Agut, koji je u 3. kolu svladao Japanca Keija Nishikorija.

Bautista iznenadio Nishikorija

"Malo iznenađenje je da je Bautista uspio dobiti Nishikorija. Opet, veoma je kvalitetan igrač, atipičan Španjolac, koji preferira igrati na betonu i na bržim podlogama. Igrali smo već par puta. Zadnji put kad smo igrali me dobio u Australiji, ali vjerujem da su sada stvari puno drugačije, mislim da sam u puno boljoj formi nego tada", najavio je Čilić svoj dvoboj osmine finala koji je na rasporedu u ponedjeljak, pa Marinu slijede čak dva slobodna dana u kojima će se moći opustiti.

"Vjerujem da ćemo iskoristiti slobodan vikend za odlazak u grad. Mislim da nas Jonas (trener Bjorkman) vodi u švedski restoran. Vjerujem da ćemo naći dosta stvari u gradu uz koje se možemo opustiti i lijepo zabaviti."

U prva tri ovogodišnja wimbledonska nastupa Čilić je prošao bez izgubljenog seta, uz visoku realizaciju servisa koji ga je i protiv Johnsona dobro služio.

Sjajan servis, ali i retern

"Izdovojio bih opet sjajno serviranje, kao i ostale dane. Mislim da sam taktički odlično odigrao. Tijekom cijelog meča sam se fokusirao na igranje u Johnsonov bekend. Istina, i on je odigrao solidan meč, ali mislim da sam ga u svakom trenutku kontrolirao", rekao je Marin koji je propustio vodstvo 5-2 u drugom setu i morao nadoknaditi zaostatak 0-2 u trećem.

U tome mu je pomogao i odličan retern, zahvaljujući kojem je svakom od dosadašnja tri suparnika po četiri puta oduzimao servise.

"Velika je stvar što sjajno reterniram u zadnje vrijeme i stvaram veliki pritisak na suparnike, stvaram si jako puno šansi. Danas je Johnson servirao vrhunski i odigravao vrhunske poene kad sam imao 'break' lopte, ali kad se uzme cijeli meč, teško je svakom igraču, a pogotovo nekome Johnsonova kalibra, odigravati vrhunski u svakom trenutku kad je pod pritiskom", zaključio je Čilić i istaknuo nadu da će u istom izdanju biti i protiv Bautiste Aguta.

"Nadam se da ću nastaviti s ovakvom igrom, s ovakvom koncentracijom. Nadam da se da mogu dobiti i taj meč."

Španjolac je itekako opasan

Čilić u međusobnim dvobojima sa Španjolcem vodi 2-1. Pobjeđivao ga je 2014. i 2015. godine u finalima turnira u Moskvi, oba puta sa 6-4, 6-4. Bautista Agut je nadigrao Marina u 3. kolu Australian Opena 2016. godine sa 6-4, 7-6 (5), 7-5. Španjolac nikada u karijeri nije uspio doći do četvrtfinala na Grand Slam turnirima, a ovo će mu biti deveti pokušaj, drugi u Wimbledonu, nakon što je i 2015. godine bio u osmini finala i izgubio od Rogera Federera.

Marin će se po 18. put boriti za prolaz u četvrtfinale Grand Slam turnira. Uspije li u tome, bit će mu to četvrto uzastopno četvrtfinale u Wimbledonu, gdje su ga u posljednje tri godine pobjeđivali dvaput Novak Đoković (2014. i 2015.) te jednom Roger Federer, protiv kojeg je prošle godine ispustio vodstvo 2-0 u setovima i propustio tri meč-lopte u četvrtom setu. Zato je na službenoj konferenciji za novinare upitan kako gleda na dominaciju 'velike četvorice', Đokovića, Federera, Nadala i Murraya, tenisača koji su osvojili sve wimbledonske naslove od 2003. godine.

"Ta četvorica igrača su kroz posljednjih 10, 12 godina, čak i duže s Rogerom, pokazali koliko su veliki. Podigli su razinu tenisa u cjelini, utjecali na rast njegove popularnosti, što je zadivljujuće. Za moje dobro, nadam se da će taj niz biti prekinut ove godine", izjavio je Marin zagonetno se smješkajući.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider