Tenis
SPORTOVI
Tenis
Davis cup

Hrvatski tenisači po prvo mjesto u skupini, Čilić: "Australiju moramo zaboraviti i biti potpuno koncentrirani"

Davis Cup reprezentacija će u nedjelju igrati s Mađarima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će u nedjelju (10 sati) u Torinu igrati meč protiv Mađarske u kojem pobjeda bilo kojim rezultatom donosi prvo mjesto i plasman u četvrtfinale s prvog mjesta u skupini.

"Iako ‘na papiru’ izgledaju kao slabija reprezentacija, Mađari su solidna ekipa i to nam daje dodatnu dozu pripravnosti za ono što nas čeka u nedjelju. Idemo maksimalno motivirani. Iza nas je sjajan meč protiv Australije, ali ga moramo zaboraviti i biti potpuno koncentrirani", rekao je prvi hrvatski reket Marin Čilić, rekorder po broju odigranih dvoboja (27) i sezona (13) u hrvatskoj reprezentaciji, kao i po ostvarenim pobjedama (42).

Čilić po 43. pobjedu u Davis Cupu

Njegova 42. pobjeda u Davis Cupu ostvarena u vrlo dramatičnom dvoboju protiv Alexa De Minaura, osigurala je Hrvatskoj pobjedu nad Australijom, a i dodatno napunila samopouzdanjem najboljeg hrvatskog tenisača.

gol expired Čilić zamalo uprskao Gojinu pobjedu karijere, ali poslije dva sata i kusur muke osigurao 2:0 Hrvatskoj divider

Iako će izbornici Vedran Martić i Gabor Koves postave za nedjeljni dvoboj objaviti sat vremena prije početka prvog meča, sasvim je izvjesno da će Čilićev suparnik biti 40. tenisač svijeta Marton Fucsovics. S obzirom na ostvarene pobjede u svojim prvim nastupima, za očekivati je da će se u prvom dvoboju sastati Borna Gojo i Zsombor Piros.

"Fucsovics je jako solidan igrač. Tijekom posljednjih nekoliko sezona je pokazao da je veoma dobar. Ima nekoliko sjajnih rezultata, među ostalim četvrtfinale Wimbledona ove godine, što mu je najbolji rezultat na najvećim turnirima. Vrlo je solidan na terenima kao što je ovaj u Torinu, koji daje dosta prilika igračima koji su trkači i defenzivci, koji igraju na duže izmjene kao on. Moram biti maksimalno spreman. Vrlo sam zadovoljan mečom protiv De Minaura, posebno početkom i krajem, a nadam se da u nedjelju mogu tijekom cijelog meča pokazati takvu igru. Naravno, najbitnije od svega je da reprezentacija dođe do pobjede", poručio je Čilić koji protiv Fucsovicsa vodio 2-0 u međusobnim dvobojima.

Već u ponedjeljak četvrtfinale

Prođe li Hrvatska u četvrtfinale kao pobjednik skupine, već u ponedjeljak će u dvorani Alpitour u Torinu igrati protiv pobjednika skupine E u kojoj je Italija u prvom dvoboju svladala SAD i samo ju večerašnja pobjeda nad Kolumbijom dijeli od osvajanja prvog mjesta.

gol expired Ipak se cijepio? Đokovića nema na promotivnom spotu za Australian Open divider

U slučaju da Hrvatska izgubi od Mađarske, ali prođe u četvrtfinale kao jedna od dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije, tada će svoj četvrtfinalni dvoboj igrati u Madridu, u srijedu ili u četvrtak, protiv pobjednika skupine A ili skupine B.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider