Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dobar start

Čilić zamalo uprskao Gojinu pobjedu karijere, ali poslije dva sata i kusur muke osigurao 2:0 Hrvatskoj

Hrvatska je pobjedom u 1. kolu otvorila natjecanje u skupini D Svjetske skupine Davis Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška teniska reprezentacija povela je s nedostižnih 2-0 protiv Australije u susretu 1. kola skupine D završnog turnira Svjetske skupine Davis Cupa u Torinu zahvaljujući pobjedi Marina Čilića protiv Alexa de Minaura 6-1, 5-7, 6-4 nakon dva sata i deset minuta igre.

Hrvatska je povela nakon pobjede Borne Goje protiv Alekseja Popirina s 7-6 (5), 7-5 nakon sat i 49 minuta igre, a posao je dovršio Marin Čilić u velikoj borbi s 34. igračem svijeta Minaurom.

Marin je prohujao prvim setom za svega 27 minuta zahvaljujući "breakovima" za 3-1 i 5-1, a de Minaurov je servis oduzeo i odmah na početku drugoga seta, te poveo s 3-1. No, kada se očekivala sigurna egzekucija, Člićeva se igra raspala, Australac je sve preokrenuo i s dva "breaka" dobio drugi set i poravnao.

gol expired Hrvatska sjajno startala na Davis Cupu: Splićanin ostvario najveću pobjedu u karijeri, na popisu se pojavio u posljednji trenutak divider

Čilićev pad nastavio se i u trećem setu, koji je započeo s 0-2, a tada Marin pronalazi snage za svoj veliki preokret. Sjajnom igrom dobio je četiri gema zaredom, poveo s 4-2 i servisima došao do velike pobjede, koja će mu puno značiti u psihološkom smislu.

Čilić je u pobjedu ugradio devet aseva, ali i šest dvostrukih pogrešaka, a imao je i 29 winnera prema samo šest Australčevih.

Ovo je bio njihov treći međusobni dvoboj i druga Čilićeva pobjeda.

U Torinu, prema rasporedu, slijedi još dvoboj parova u kojem će Nikola Mektić i Mate Pavić igrati s kombinaciom Bolt/Peers.

U ovoj skupini je još Mađarska, s kojom Hrvatska igra u nedjelju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider