Tenis
SPORTOVI
Tenis
Odličan početak

Hrvatska sjajno startala na Davis Cupu: Splićanin ostvario najveću pobjedu u karijeri, na popisu se pojavio u posljednji trenutak

Hrvatska reprezentacija u Torinu igra protiv Australije u susretu 1. kola Davis Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška teniska reprezentacija povela je sa 1-0 protiv Australije u susretu 1. kola skupine D završnog turnira Svjetske skupine Davis Cupa u Torinu zahvaljujući 7-6 (5), 7-5 pobjedi Borne Goje protiv Alekseja Popirina nakon sat i 49 minuta igre.

Gojo je tako opravdao povjerenje izbornika Vedrana Martića koji je u posljednji trenutak dao prednost njemu ispred Nine Serdarušića.

Tijekom čitavog susreta Gojo nije izgubio gem na svoj servis iako je nesigurno krenuo u dvoboj. U trećoj i petoj igri prvoga seta bio je suočen s pet "break-lopti", tri kod 1-1 i dvije kod 2-2, no odličnim serviranjem uspio se izvući iz tih situacija. S druge strane, svoju jedinu priliku za oduzimanje servisa suparniku u 11. igri drugog seta je i iskoristio.

Nakon početnih Gojinih nsigurnosti u prvom setu, do kraja te dionice niti jedan igrač nije zaprijetio "breakom", a u "tie-breaku" je Popirin napravio dvije ogromne pogreške forhendom što je Goji bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

U drugom setu opet nije bilo prilika za "break" do 5-5, a onda je Popirin kod 30-30 napravio dvostruku servis pogrešku i ponudio priliku za "break", da bi na "break-loptu" izbacio bekhend u aut. Potom je Gojo odličnim servisima stigao do vrijedne pobjede.

U drugom susretu igrat će Marin Čilić i Alex de Minaur, a potom još slijedi susret parova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider