Tenis
SPORTOVI
Tenis
Loša i dobra vijest

Čilić završio svoj nastup u Estorilu već na prvoj prepreci, Martić prošla dalje u Madridu

Marin Čilić zaključio je svoj nastup na turniru već poslije prvog ispita, Petra Martić ide dalje u Madridu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Marin Čilić svoj je nastup na ATP turniru u Estorilu okončao već nakon prvog dvoboja, njega je u susretu 2. kola svladao Argentinac Sebastian Baez sa 1-6, 6-1, 6-4 nakon sat i 50 minuta igre.

Čilić, koji je bio postavljen za trećeg nositelja u Estorilu, odlično je započeo dvoboj te je za samo 24 minute dobio prvi set sa 6-1. Osvojio je svih 14 poena kada bi ubacio prvi servis do ke snažnim udarcima s osnovne linije uništavao Argentinca na njegovom početnom udrcu. No, u drugom setu dogodio se veliki pad, Čilić je počeo griješiti, Baez je počeo "čitati" njegove udarce te za 27 minuta stigao do 6-1 i poravnanja.

gol expired Fantastična Petra Marčinko nastavlja dominirati: Pobijedila šest godina stariju za polufinale Zagreba divider

Treći je set donio ravnopravnu igru i trajao je više no prva dva zajedno. Čilić je kod rezultata 1-1 uspio spasiti tri "break-lopte", no kod 4-4 je u još jednom podužem gemu na svom servisu pokleknuo. Nakon što je svaki igrač propustio dvije lopte za osvajanje gema, Baez je iskoristio svoju treću "break-loptu" u tom gemu nakon duže izmjene da bi potom prilikom servisa za meč ostavio Čilića bez osvojenog poena.

Martić prošla u drugo kolo Madrida

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolu WTA turnira iz serije "masters 1000" u Madridu, ona je u susretu 1. kola nadigrala Ljudmilu Samsonovu sa 7-6 (6), 6-1 za sat i 40 minuta igre.

Prvi set trajao je čak sat i osam minuta, a Martić je kod zaostatka 5-6 u "tie-breaku" spasila i set-loptu suparnice prije no što je s tri uzastopna poena riješila tu dionicu igre u svoju korist.

U drugom setu Samsonova je osvojila prvi gem, ali uslijedio je niz od šest uzastopnih igara za Martić.

Martić će u 2. kolu igrati protiv bolje iz dvoboja Amande Anisimove i treće nositeljice Arine Sabalenke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider