Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svaka čast

Fantastična Petra Marčinko nastavlja dominirati: Pobijedila šest godina stariju za polufinale Zagreba

Marčinko će za mjesto u finalu u petak igrati protiv bolje iz dvoboja Bjeloruskinje Irine Šimanovič (WTA - 270.) i Njemica Jule Niemeier (WTA - 110.)

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska teniska reprezentativka i najbolja juniorka svijeta 16-godišnja Petra Marčinko postala je prva igračica koja se probila do polufinala Zagreb Ladies Opena, seniorskog ITF turnira nagradnog fonda 60.000 američkih dolara, pobijedivši na središnjem terenu TC "Maksimir" Ukrajinku Katarinu Zavacku (WTA - 199.) sa 6:3, 6:1.

Marčinko (WTA - 388.) je za pobjedu trebala 79 minuta. Meč je otvorila vodstvom 4-1, ali je potom dopustila šest godina starijoj suparnici da vrati 'break' zaostatka i dođe do 4-3. No, novim oduzetim servisom Zagrepčanka je osigurala servis za set u kojem je iskoristila treću set-loptu.

Tučnjava u Americi VIDEO Nije znao da napada MMA borca, zauvijek će žaliti, zaradio je strašne udarce divider

Petra u drugom setu nijednom nije bila suočena s break-loptom, što je dovelo do toga da je osvojila prva četiri gema u meču. Zavacka je nakratko prekinula njen niz od šest osvojenih gemova, da bi kod 5-1 Marčinko od 40-15 nanizala četiri poena i tako došla do svoje 18. pobjede u 19 ovogodišnjih mečeva odigranih u seniorskoj konkurenciji, odnosno 24. u 25 mečeva, ako se tome pribroji i onih šest koje su joj donijele naslov juniorske pobjednice Australian Opena.

gol expired Teže nikad nije bilo: Kauboje na Svjetskom prvenstvu (možda) čeka pakao divider

Marčinko će za mjesto u finalu u petak igrati protiv bolje iz dvoboja Bjeloruskinje Irine Šimanovič (WTA - 270.) i Njemica Jule Niemeier (WTA - 110.) koja je postavljena za 2. nositeljicu turnira.

U konkurenciji za polufinale još su dvije hrvatske tenisačice.

Antonia Ružić će se boriti protiv 3. nositeljice, 30-godišnje Mađarice Reke Luce Jani (WTA - 139.), a Tena Lukas za suparnicu u četvrtfinalu ima 25-godišnju bosansko-hercegovačku tenisačicu Deu Herdželaš (WTA - 192.).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider