Tenis
SPORTOVI
Tenis
majstoreee

Marin Čilić ispisao povijest: Osvojio prvi turnir iz serije Masters 1000!

Marin Čilić izborio je prvo finale turnira iz serije Masters 1000 i odmah je ugrabio priliku da se okiti naslovom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić ima Grand Slam naslov, ali večeras je u Cincinnatiju ispisao novu stranicu hrvatske teniske povijesti. Marin Čilić je postao treći hrvatski tenisač koji je osvojio naslov na turniru iz Masters 1000 serije, nakon što je to dvaput uspjelo Goranu Ivaniševiću (Stockholm 1992. i Pariz-Bercy 1993.) te Ivanu Ljubičiću u Indian Wellsu 2010.

Čilić je u finalu slavio protiv Andyja Murrayja sa 6:4, 7:5. Bio je to njihov 14. međusobni ogled i tek treća pobjeda našeg tenisača. Međugorac je osvojio svoj 15. ATP turnir, ali prvi iz serije Masters 1000.

Čilić je odigrao maestralan meč u kojem je ponudio tek dvije break-lopte Murrayju (spasio jednu), dok je sam realizirao tri od osam. Naš tenisač napravio je dvostruki break u prvom setu (5:2), pa odigrao jedan slabiji gem i dozvolio Škotu da se približi, a onda autoritativno zaključio prvu dionicu.

U drugom setu su obojica držali svoj početni udarac do 11. gema, a onda je Marin najprije propustio 0:40, pa je realizirao petu break-loptu. Nakon toga je bez izgubljenog poena odservirao za meč!

Čilić je prekinuo Murrayjev niz od 22 uzastopne pobjede i tri naslova (London, Wimbledon i Olimpijske igre).

Američki beton još se jednom pokazao sretnim za najboljeg hrvatskog tenisača koji je na toj podlozi osvojio svoj prvi naslov u karijeri, 2008. godine u New Havenu, svoj prvi Grand Slam naslov na US Openu 2014. i svoj prvi trofej na Masters 1000 turnirima.

Zahvaljujući ovoj pobjedi i svom 15. naslovu u karijeri, a prvom u 2016. godini, Marin Čilić će na novoj ATP ljestvici biti deveti tenisač svijeta. Iz Cincinnatija odlazi bogatiji za 1000 ATP bodova i 834.700 dolara.

Spomenimo i da je sat vremena ranije naslov na istom turniru osvojio i drugi Međugorac Ivan Dodig, koji je u parovima s Marcelom Melom slavio protiv Rojera i Tecaua s 2:1 u setovima. Hrvatski tenis ponovno dominira SAD-om, nakon što je prije otprilike mjesec dana slavio protiv Amerikanaca u Davis Cupu. Podsjetimo, SAD je vodio s 2:0 nakon prvog dana, a onda je trolist Čilić, Dodig i Ćorić okrenuo i odveo Hrvatsku u polufinale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider