Tenis
SPORTOVI
Tenis
marine, donesi taj bod!

Čilić i Mektić nakon preokreta: "Slatka pobjeda. Moramo biti ponosni"

Marin Čilić pokušat će danas donijeti pobjednički bod protiv Kolumbije u kvalifikacijama za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić i Nikola Mektić donijeli su vodstvo 2-1 hrvatskoj teniskoj reprezentaciji u kvalifikacijskom susretu za Svjetsku skupinu Davis Cupa protiv Kolumbije u Bogoti nakon što su protiv Juana Sebastiana Cabala i Alejandra Falle nadoknadili zaostatak 0-2 u setovima i nakon tri sata i 58 minuta pobijedili rezultatom 5-7, 6-7 (5), 6-4, 6-2, 6-4.

"Slatka pobjeda svakako. Oni su bili jako dobri, ali trebali smo osvojiti već drugi set. Kad nam je proradio retern, bili smo jako opasni“, rekao je Marin Čilić.

Hrvatski par izgubio je servis već u prvom gemu meča, potom je nadoknadio break, a kod 5-4 je u dva navrata bio na dva poena od osvajanja seta. U drugoj dionici rani break hrvatskog dvojca donio je vodstvo 2-0, no to su Kolumbijci odmah nadoknadili. Kod 5-4 Čilić i Mektić bili su opet na dva poena od seta, to ponovili kod 6-5, a u tie-breaku domaći par izašao je kao pobjednik. U nastavku meča hrvatski dvojac više nijednom nije izgubio servis. Odlučujući break napravljen je kod 4:4 u petom setu, nakon dva sjajna poena. Čilićev servis za meč okončan je bez izgubljena poena.

"Najslađe je bilo to što smo ostali veoma pozitivni unatoč zaostatku 0-2 u setovima. Pokazali smo čvrstoću u ekipi, bili smo složni i motivirani. Pokazali smo veliko srce. Početak meča nije bio najbolji s naše strane, ali smo pronašli pravi način", nastavio je Čilić i dodao:

"Nama je bio prioritet da ostanemo koncentrirani i nakon gubitka drugog seta. Znali smo da možemo podići nivo, pogotovo ja, gdje sam od početka trećeg seta na reternu bio puno bolji. Nikola je popravio servis i popunili smo sve rupe u našoj igri."

Nikola Mektić je još jednom pokazao koliko je dobar u paru. Kakav je bio osjećaj?

"Sad kad je sve gotovo osjećaje je izvrstan, ali tijekom meča nije stalno bilo tako. Bilo je teško ostati fokusiran nakon gubitka prva dva seta, ali nekako smo uspjeli. Znali smo da smo favoriti, ali stvari nisu išle kako treba. Počinješ razmišljati 'gubit ćemo nakon parova 1-2'. Digli smo se i moram samom sebi čestitati, svaka nam čast", rekao je Mektić te dodao još koju rečenicu o publici koja je ovaj put bila dosta korektna:

"Meni se sviđa takvo navijanje. Kolumbijci su srčani ljudi, bude nekih provokacija, ali kao profesionalac očekuješ da se tako nešto dogodi. Na kraju su nam pokazali poštovanje i dugo su nam pljeskali."

Izbornik Željko Krajan prvi je potez povukao još ujutro, jer je umjesto Franka Škugora u postavu stavio Marina Čilića. Koliko je sada Hrvatska bliže ukupnoj pobjedi?

"Puno bliže, ali nezahvalno je reći koliko. Nije još gotovo, pa ne smijemo biti previše euforični, iako je Marin favorit u svom meču. Neće biti lak meč, ali ja vjerujem da će Marinova kvaliteta presuditi", rekao je Krajan.

U nedjelju s početkom u 17 sati po srenjoeuropskom slijedi okršaj Marina Čilića i Santiaga Giralda, u kojem može biti odlučen ukupni pobjednik.

Bolji iz susreta Kolumbije i Hrvatske igrat će iduće godine u Svjetskoj skupini, elitnom rangu ovog natjecanja, zajedno s osam reprezentacija koje su početkom godine prošle prvo kolo, te još sedam reprezentacija koje ovog vikenda budu uspješne u kvalifikacijama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider